2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Júniusban végre döntés Nabucco-ügyben?

Aláírhatják júniusban a Nabucco gázvezeték építésében érdekelt országok a kormányközi megállapodást, ez lényegében Törökországtól függ - mondta Bayer Mihály, a vezeték nemzetközi koordinációját ellátó nagykövet az Országgyűlés Nabucco eseti bizottság ülésén csütörtökön.
2009. május 21. csütörtök 18:03 - HírExtra
Hozzátette, a szerződés szövege majdnem teljesen elkészült, de még vannak megválaszolandó felvetések. Az egyik nyitott kérdés például az, hogy a vezeték működtetésekor keletkező nyereség a különböző országok között hogyan oszlik el. A másik pedig az, hogy jogvita esetén melyik bíróság dönthet a felek között. Ez azért is fontos, mert az egyik résztvevő ország, Törökország nem európai uniós tag.

A felek nyilatkoztak arról is, hogy a kormányközi megállapodás aláírását követően minél hamarabb ratifikálják az országok a szerződést, illetve elkötelezték magukat amellett, hogy az aláírást követően fél éven belül minden egyes ország kétoldalú megállapodást köt a Nabucco konzorciummal a megvalósításról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását