2024. május 17. - Paszkál

Eltörli a Fidesz az ingatlanadót?

Az MSZP azt kérdi a Fidesztől, hogy eltörlik-e a párt által vezetett önkormányzatok az ingatlanadót - közölte Varga László, az MSZP elnökségi tagja kedden az MTI-vel.
2009. május 19. kedd 17:58 - HírExtra
Mintegy harminc fideszes vezetésű településen kivetnek ilyen adót, például Budapest I., II., III., V., XII. és XXII. kerületében, valamint Debrecenben, Egerben és Hódmezővásárhelyen is - mondta a politikus.

Az MSZP elnökségi tagja azt is kérte a legnagyobb ellenzéki párttól, hogy nyilatkozzon arról, önkormányzati vezetői, polgármesterei lemondtak-e fizetésük 15 százalékáról. Azt kérjük a Fidesztől, hogy amit a kormánytól követel, azt tegye meg önmaga is - fűzte hozzá.

Varga László emlékeztetett arra, hogy hétfőn fogadta el az Országgyűlés - Orbán Viktor Fidesz-elnök szavazatával is - a miniszteri fizetések csökkentését lehetővé tévő törvényjavaslatot. Megjegyezte, a jogszabály alapján júniustól 15 százalékkal, bruttó 257 ezer forinttal csökken a miniszterek havi fizetése.

Hozzátette: a Bajnai-kormány első törvényjavaslatát április végén nyújtotta be az Országgyűlésnek, de a Fidesz és a KDNP nem támogatta, hogy házszabálytól eltérve, azonnal tárgyaljanak az előterjesztésről, így májustól még nem, csak júniustól kaphatnak alacsonyabb fizetést a miniszterek.

Kitért arra is, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök havi egy forintért vállalta a kormányfői posztot, az 1,4 millió forintos fizetését pedig minden hónapban visszautalja az államkincstárnak.

Az Országgyűlés 206 igen, 156 nem szavazattal, egy tartózkodással fogadta el a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény módosítását, amely megteremti a lehetőségét annak, hogy a miniszterelnök az egyes miniszterek illetményét legfeljebb 15 százalékkal csökkentse.

A javaslatra tévedésből szavazott igennel Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Frakciója nem támogatta az előterjesztést, mivel a Fidesz porhintésnek tartotta azt: a párt inkább a miniszteri és az állami vezetői illetmények 2002-es szintre csökkentését javasolta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását