2024. május 2. - Zsigmond

Bajnai a "szánalmas szemfényvesztő"

Szánalmas szemfényvesztés Bajnai Gordon hétfői bejelentése az állami tulajdonú társaságok igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak tiszteletdíjáról - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője hétfőn Budapesten.
2009. május 18. hétfő 13:55 - HírExtra
"Egy szánalmas szemfényvesztésnek lehetett tanúja mindenki, hiszen Bajnai Gordon gyakorlatilag azt jelentette be, hogy rosszul vezetett, az állam számára veszteséget és adósságot termelő állami cégek vezetői a magyar átlagbér tízszeresét fogják keresni az elkövetkező időszakban" - mondta a szóvivő.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan az a kormányzati hozzáállás, amely semmit nem mond a prémiumok csökkentéséről, egyáltalán nem foglalkozik az állami cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagságának mesterségesen felduzzasztott létszámával - tette hozzá.

Ebben a kérdésben kizárólag a Fidesz korábban benyújtott két indítványa hozhat megnyugtató megoldást: az átlagbér szintjére kell csökkenteni az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok fizetését, emellett a létszámukat a törvény által meghatározott minimális három főre kell csökkenteni - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Az MTI azon kérdésére, vajon az állami cégvezetői bérek radikális csökkentésével nem kell-e attól tartani, hogy a tehetségesebb vezetők a versenyszférában folytatják pályájukat, a szóvivő azt mondta: "a jó szakemberek vezessék jól a cégeket, és akkor nyilván a kérdés kevésbé fog felmerülni".

Bajnai Gordon hétfőn jelentette be: azt kérte a nemzeti vagyonkezelőtől, hogy 50 százalékkal csökkentse az állami tulajdonú társaságok igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak tiszteletdíját. A miniszterelnök azt is kérte, hogy a vagyonkezelő a menedzser vezetők fizetését havi kétmillió forintban maximálja.

Bajnai Gordon közölte: a menedzser vezetők bruttó kétmillió forint feletti jövedelemrészét jótékony célra kell felajánlani, amelyre Kiss Péter, a társadalmi kapcsolatkért felelős tárca nélküli miniszter tesz javaslatot, még a héten.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bregana
2009. május 19. 19:08
Egy kicsit még az ingatlanadóról. Egy társasház értéke nagyobb, mint 30M forint. Tehát minden panell lakás tulajdonosnak és társasházi lakás tulajdonosnak arányosan kell fizetnie. Ahol meg több résztulaja van az ingatlannak, pl. öröklés, más lakik a lakásban a többi nem jut a tulajdonrészéhez, cask egy lakott értéken meghatározott lakásrészt örökölt az is fizessen arányaiban. Tehát szinte mindenki fizet, mert nem a tulajdonrész számít. Egyébként kiváncsi lennék Bajnai úr elmúlt 3 éves adóbevallására, hogy miből jött össze ekkora vagyon a semmiből. Pl. Hajdúbétből, egyéb adómegkerülésből, veszteséges cég vezetésből. Én is szeretném egy kis morzsát, amiből életem végéig a családom dőzsölhet. Hogy lehet a tűzhöz közel kerülni?
ki kicsoda
2009. május 18. 18:03
Szíjjártó szánalmas, már majdnem emberszerű - papagáj - megnyilvánulásainak egyik gyöngyszemét - mínusz gyöngy - olvashattuk.
bagi
2009. május 18. 17:32
Süket duma. Bajnai ugyanolyan hazug álszocialista, mint elődje és az egész MSZP. Egy szavukat nem lehet elhinni - persze csakúgy, mint Orbánnak sem.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását