2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Változatlanok a politikai erőviszonyok

Nem változott lényegesen a pártok támogatottsága az elmúlt hónapban - tudható meg a Tárki március közepén - a népszavazás után - ezer ember megkérdezésével készített felméréséből, amelynek eredményeit szerdán juttatta el az MTI-hez az intézet.
2008. március 26. szerda 16:15 - Hírextra
Továbbra is vezet az ellenzék a kormánykoalícióval szemben; a Fidesz támogatottsága a felnőtt lakosság körében továbbra is stabil: 37 százalék, ami a februári eredménynél két százalékkal kevesebb, a januárinál hárommal több. Eközben a Magyar Szocialista Párt támogatói tábora - akárcsak januárban - 13 százalék, ami februárhoz képest két százalékos mérséklődés.

A pártválasztók körében 42, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 49 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt; az utóbbi csoportban a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága jelenleg 69 százalékon áll, míg a szocialistáké 20 százalék.

Az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság és a biztosan szavazó pártválasztók körében két, a pártválasztók esetében három százalék, míg az MDF tábora a teljes lakosságon belül három, a pártválasztók körében hat, a biztos szavazó pártválasztók között öt százalékos a Tárki adatsora szerint.
Egy "most vasárnapi választáson" a szavazásra jogosultak 57 százaléka venne részt biztosan; ez az érték januárban 48, februárban 54 százalék volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását