2020. április 4. - Izidor

A Déli Áramlat hossza

Négyszázötven kilométer hosszan halad Szerbiában a Déli Áramlat gázvezeték, s a szakasz megépítése legalább 700 millió euróba kerül - közölte Dusan Bajatovic, a Srbijagas nevű szerb állami gázvállalat igazgatója.
2009. május 18. hétfő 15:21 - HírExtra
A Déli Áramlat megépítéséről a Gazprom orosz állami cég pénteken Szocsiban írt alá megállapodást a bolgár, a görög és a szerb társvállalatokkal. A 2015-ben üzembe helyezni kívánt, évi 63 milliárd köbméter kapacitásúnak tervezett vezetékrendszer teljes költségét Bajatovic mintegy 20 milliárd euróra becsülte.

Az Oroszországból a Fekete-tenger alatt érkező vezeték Bulgáriában ketté válik: egyik ága Görögországon át Olaszországba, a másik Szerbián keresztül Nyugat-Európába tart. Ez utóbbi a kelet-szerbiai Zajecarnál lép be az országba, s száz kilométerrel arrébb, Paracinnál szintén két ágra szakad - az egyik északnak megy tovább, a másik pedig Dél-Szerbiába.

Az északi fő ág - miután a Belgrádnál szintén elindul belőle egy leágazás a Bosznia és Hercegovinai Szerb Köztársaságba - Szabadka közelében ér magyar területre.

A szerbiai vezetékek megépítésére a Srbijagas és a Gazprom vegyes vállalatot hoz létre, amely a szerb törvények szerint végzi ugyan a munkáját, ám a központja Svájcban lesz - közölte az újságírókkal Dusan Bajatovic.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását