2024. május 29. - Magdolna

Amerika már fél a kínai katonai arzenáltól

Kína csaknem 18 százalékkal emeli katonai kiadásait ebben az évben. Ezt a parlament szóvivője, Csiang En-csu jelentette be vasárnap, egy nappal a törvényhozás éves ülésszakának megnyitója előtt.
2007. március 4. vasárnap 14:47 - Hírextra
A szóvivő szerint a katonai kiadások az állami költségvetés 7,5 százalékát fogják kitenni 2007-ben. Tavaly a büdzsé 7,4 százaléka ment védelmi célokra.

A parlamenti szóviviő hozzátette, hogy Kína katonai kiadásai az utóbbi években a lendületes gazdasági növekedéssel összehangban emelkedtek.

Az Egyesült Államokat jó ideje aggasztja a Kína katonai erejének gyors fejlődése.
Ezen belül is első sorban az, hogy Kína - megfelelő parlamenti ellenőrzés hiányában - könnyedén el tudja rejteni a közvélmény elől a tényleges katonai kiadásokat.

Robert Gates amerikai védelmi miniszter szerint - aki korábban a CIA főnöke volt - nem lehet tudni, mennyit költ Kína fegyverkezésre. "Gyanúm szerint a kínaiak többet költenek hadseregükre, mint amennyi az állami költségvetésben szerepel" - jelentette ki Gates.

A kínai parlament, az Országos Népi Tanács 3 ezer képviselőből áll, évente mindössze egyszer ül össze, két hétre. Az ülésszakon a parlament lényegében simán megszavazza a kommunista párt által elhatározott lépéseket.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását