2024. május 8. - Mihály

Kiterjedt embercsempész-hálózat rendőrkézen

Az utóbbi évek legnagyobb embercsempész-hálózatát göngyölítette fel a rendőrség az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársaival karöltve Kárpátalján.
2008. november 26. szerda 06:46 - Hírextra
Az ázsiai, afrikai és volt szovjet tagköztársaságokból származó menekülőket az Európai Unió területére illegálisan bejuttató bűnszövetkezet mintegy húsz taggal működött Ukrajna különböző régióiban. A hálózatot egy huzamos ideje Ukrajnában élő afgán állampolgárságú személy irányította, aki ukrán nőt vett feleségül - jelentette kedden a Kárpátalja megyei rendőrség sajtószóvivői irodája.

A beszámoló szerint az embercsempészek egy csoportját még november 15-én kerítette kézre a szakszolgálatok összehangolt akciója során a rendőrség különleges egysége a Nagybereznai járásban, az ukrán-szlovák határ mellett, amikor afgán és kínai migránsokat készült Szlovákiába csempészni. Az elfogott bandatagok - valamennyien Nagyberezna és Perecseny környéki lakosok - között volt egy 18 éves lány, az egyik ungvári egyetem joghallgatója, aki az apjával együtt közvetlenül vett részt az embercsempészésben - olvasható a jelentésben.

Rendőrségi adatok szerint a felgöngyölített bűnszövetkezet az év eleje óta félezer illegális migránst csempészett Ukrajna területéről külföldre. A hálózatot irányító, jelenleg vizsgálati fogságban lévő 30 éves afgán állampolgár a menekülőket Kijevben verbuválta, társaival Kárpátaljára szállíttatta, majd onnan a zöldhatáron át Szlovákiába csempésztette fejenként mintegy 1300 dollárért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását