2024. május 3. - Tímea, Irma

Járvány: Még nem lélegezhetünk fel

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának pénteki közlése szerint még nem lélegezhet fel az emberiség az új influenzavírus okozta járványveszélyt illetően, mert a válság még tart, és kitörhet egy világméretű járvány.
2009. május 15. péntek 13:48 - HírExtra
Az a tény, hogy egyes jelek szerint epicentrumában, vagyis Észak-Amerikában lassul a járvány terjedése, nem jelenti azt, hogy az emberiség túl van a legsúlyosabb helyzeten. "Nagy a bizonytalanság" ugyanis abban a tekintetben, hogy fennmarad-e "a részben biztató kép" - mondta Margaret Chan Genfben, azon a kormányközi konferencián, amelyen az esetleges világméretű járványra való felkészülésről tanácskoznak.

Fukuda Keidzsi, a főigazgató soros helyettese beszámolt a WHO legfrissebb statisztikai adatairól. Ezek szerint a világ 34 országában már 7520 ember kapta el az új influenzát, vagyis 24 óra alatt több mint ezerrel nőtt a számuk. Ebből az Egyesült Államokban 4298 esetet tartanak nyilván, ezen belül hárman életüket vesztették a betegségben.

Mexikóban 2446 betegről bizonyosodott be, hogy a H1N1 vírustól fertőződött meg, és a halálos áldozatok száma 60. Kanada 449 beteget tart nyilván, egy halálesettel. Costa Ricában hét beteg van, a nyolcadik elhunyt. Spanyolországban 100, Nagy-Britanniában 71, Panamában pedig 40 a betegek száma. A legutóbbi beteget Belgiumból jelentették, de előtte nem sokkal jelentette első betegeit Malajzia és Peru.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását