2024. június 17. - Laura, Alida

Öt évet kapott a brutális rablógyilkos

Gondatlanságból elkövetett emberölés és rablás miatt öt év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Somogy Megyei Bíróság azt a férfit, aki tavaly betört egy 77 éves nő somogyzsitfai otthonába, hogy kirabolja. Az ítélet nem jogerős.
2009. május 14. csütörtök 22:10 - HírExtra
Az ebben neki segédkező másodrendű vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, a sofőrként közreműködő harmadrendű vádlottat két évre próbára bocsátották, míg a tippadó negyedrendű vádlottat 75 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották.

A szakértői vélemény szerint a férfi nem akarta megölni a nőt, ezért mondta ki gondatlan emberölésben bűnösnek a bíróság.

Az idős nőhöz azután törtek be, hogy a negyedrendű vádlott, aki korábban sikertelenül próbálta meglopni az áldozatot, beszélt a történtekről a másik háromnak, megjegyezve, hogy onnan érdemes lenne lopni. Megmutatta a házat, ahova később már nélküle tért vissza a három férfi. Ketten bementek a házba, a harmadik sofőrként az autóban várta őket.

A már alvó nő a zajra felriadt, ekkor az elsőrendű vádlott, félve attól, hogy segítségért kiált, egy szigetelőszalaggal megkötözte, száját leragasztotta, és letakarta az ágyneművel. Az idős asszony megfulladt.

A másodrendű vádlott elfogadta az ítéletet, a többiek fellebbeztek, így esetükben az ítélet nem jogerős. Az elsőrendű vádlott a jogerős ítéletig továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

beluga1
2009. május 14. 22:31
ez igen! ezután lehet csodálkozni,hogy folyamatosam nő az idősek sérelmére elkövetett büncselekmények száma!!Még egy ideig tárgyalták volna ezt az ügyet ki is tüntetik az elkövetőket.Szégyen vagy tragédia?!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását