2024. május 5. - Györgyi

Hedvig ügyvédje megnézheti a videót

Bepillantást nyerhet Malina Hedvig ügyének iratanyagába a tavaly állítólag megvert diáklány ügyvédje. Ezt a főügyészség szerdán tette lehetővé Roman Kvasnica számára. Ugyancsak megnézheti azt a videofelvételt, amelyet Malina Hedvig tavaly szeptember 9-i k
2007. szeptember 27. csütörtök 17:02 - Hírextra
Korábban az ügyvéd többször is kifogásolta, hogy ezekkel a dokumentumokkal nem ismerkedhet meg. Így volt ez annak ellenére, hogy a szlovák belügyminiszter tavaly szeptemberben kijelentette: sajtó számára is rendelkezésre bocsátható a kihallgatáson rögzített kép- és hanganyag.
Most arra is ígéretet kapott az ügyvéd, hogy az ügyben tavaly november óta keletkezett valamennyi dokumentum másolatát megkapja - ezeket az ügyben ezidáig illetékes, de néhány nappal ezelőtt leváltott nyitrai járási ügyész az ügyvéd többszöri panasza ellenére sem volt hajlandó kiadni.

Dobroslav Trnka ((ejstd: dobroszlav trnka) szlovák főügyész néhány nappal ezelőtt jelezte: az eljárás során a rendőrség és az ügyészség is hibákat követett el. Nem részletezte ugyan, hogy milyen vétségekről van szó, de megjegyezte: ezek egy része már jóvátehetetlen. Ezt a bejelentését követte az a döntése, hogy ez eddigi nyomozó és ügyész helyett egy ötfős vizsgálati csoportnak adja át az ügyet. Igaz, abban a két ügyészségi tag egyike az eddigi ügyész, de már nem ő, hanem kollégája felügyeli a további eljárást. A csapat további két tagja nyomozó, mellettük a belügyminisztérium egy operatív munkatársa is helyet kapott a testületben.

A vizsgálati csoport várhatóan az egyik feltételezett támadót is kihallgatja - ez lesz a nyitrai fiatalember első kihallgatása. Korábban a rendőrség azt állította, hogy az illetőnek biztos alibije van, később azonban a sajtó kiderítette, hogy ki sem hallgatták az említett személyt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását