2024. április 25. - Márk

Hová tűnt Pozsgay József a Forma-1 végéről? Kiderítettük!

Egy kérdés foglalkoztatja a magyar Forma-1-es közvetítések rajongóit idény eleje óta: hová tűnt Pozsgay József, kedvenc szinkrontolmácsunk a futamok végi interjúkból. A HírExtra megfejtette a rejtélyt!
2009. május 11. hétfő 19:59 - HírExtra
Húsz éven keresztül hallhattuk megnyugtató, mély hangját a Forma-1-es közvetítések után, idén azonban már más szinkrontolmácsolja nekünk Räikkönenék szavait. Miért cserélte le az RTL Klub? A HírExtra utánajárt.

– Roppant egyszerű, Héder Barnáék (Héder a Forma-1-es közvetítések szerkesztője az RTL Klubon – a szerk.)úgy döntöttek, hogy ezentúl nem én leszek a szinkrontolmács – tudtuk meg magától Pozsgaitól. – Ezt azonban én magam is úgy tudtam meg, hogy felhívtam őket az idény előtt nem sokkal, hogy leszek-e, ők pedig némi habozás után mondták, hogy mostantól nem. Valószínűleg nem feleltem meg, és minden bizonnyal voltak anyagi problémák is, azaz valaki olcsóbban vállalta – mondta el a HírExtra megkeresésére a futamok végi interjúkat kerek húsz évig magyarra ültető tolmácstól.

Miért nem kellett Héderéknek?

"Kellett a frissítés..."
Természetesen megkerestük az RTL Klubot is, kérdésünkre azonban Héder Barna csak annyit mondott: teljesen törványszerű, hogy frissíteni kell néha, így ők is új hangokat kerestek. Mellesleg Héder szerint az új fiúk is remekül ellátják a feladatukat...
Ezek szerint Pozsgayt egyszerűen nyugdíjazták. Pedig tapasztalata figyelemre méltó: pontosan két évtizeden át hallhattuk értő fordítását, illetve ő fordította magyarra a legelső szabálykönyvet is, ami Magyarországon megjelent.

– A dologban az a legszomorúbb, hogy szinte utólag tudtam meg, hogy nem számítanak rám. Semmi olyan jelzést nem kaptam az RTL Klub felől, hogy „baj van veled öreg”, vagy hogy „dögölj meg, nem kellesz”. Mondták, hogy csinálnak egy versenypályázatot, csak az volt a baj, hogy engem elfelejtettek meghívni – mesélte nem mindennapi nyugdíjazásának történetét a lecserélt szinkrontolmács.

Pozsgay tehát ment, s jött helyette két hozzá képest „siheder”, Kónya Gáspár és Gether Dénes. Akik – félreértés ne essék – nem csinálják rosszul a dolgukat, s néha-néha még dinamikusabban is fűzik egymás után a mondataikat, de hát sokak számára az igazi, az eredeti, mindig is Pozsgay marad.

Képzeljük csak el, milyen lenne a Forma-1 Palik László nélkül! Persze ki tudja, lehet, hogy ő lesz a következő…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

toma1964
2009. május 12. 19:37
Az is elgondolkodtató, hogy egyáltalán nincs-e összeférhetetlenség.Most akkor a Palik László egy állami tulajdonú cég nevében eladja a közvetítési jogokat az RTL-nek (a felesége és az ő főnökeinek) és a közvetítés neki egy bónusz? Még ezt a kérdést senkise tette fel neki? A haveroknak meg jól fizető állásokat adott.Ez Magyarország.
tabornok2
2009. május 12. 13:57
Tisztelt cikk olvasók! Szerintem is Palik eltűnhetne a süllyesztőben. Nagyon sok F1 rajongó nem kiváncsi a " Gyulázására" a kínos humorára. Egyébként is akkora bakikat csinál, hogy szinte hihetetlen, mintha nem is azt a futamot közvetítené. Könyörgöm!!! Tűnjön el a közvetítésekből!!! Legyen Ő a következő...
wyk81
2009. május 12. 13:25
http://www.f1-info.hu/
korábbi hozzászólások alapján ajánlom mindenki figyelmébe
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását