2024. május 4. - Mónika, Flórián

Forma 1 parádé Magyarországon!

Szegeden rendezik idén a Forma 1-et népszerűsítő rendezvényt, a Red Bull Steet Parade-ot: május 17-én, vasárnap a Belvárosban és a Tisza-parton kialakított három kilométeres pályán a rajongók testközelből láthatják a csapat száguldó versenyautóját - hangzott el a csütörtöki szegedi sajtótájékoztatón.
2009. május 7. csütörtök 17:15 - HírExtra
A Red Bull Racing Forma 1-es csapat versenygépei mellett a nézők találkozhatnak az egyik legtehetségesebb pilótának tartott Sebastian Vettellel, illetve részt vehetnek az amerikai Nascar-csapat show-ján, és láthatják Besenyei Péter légibemutatóját is.

A tervek szerint Sebastian Vettel (Red Bull Racing), Sebastian Buemi (Toro Rosso) és Palik László Szeged belvárosában mintegy 250 km/órás sebességgel száguld végig a forgalom elől elzárt utcákon a Red Bull Racing versenyautójával. A pálya három kilométer hosszú, a rajt és a cél a Dóm téren lesz. A pilóták 5-5 kört mennek majd, csakúgy mint a Magyarországon először bemutatkozó Nascar, és öt kör erejéig láthatják a versenykamiont is a nézők.

A Red Bull Street Parade Magyarországon 2006-ban debütált, a fővárosi Hősök terén. 2007-ben a budapesti Lánchíd adott otthont a rendezvénynek. 2008-ban a magyar tengerhez, Siófokra látogatott a száguldó cirkusz, ahol a helyszínen - a szervezők szerint - 120 000 szemtanúja volt a száguldásának.

Az eseménnyel az a cél, hogy a rendkívül nagy logisztikai megoldásokat igénylő sport, testközelbe kerüljön, és olyanok is élvezhessék, akik esetleg nem tudják megfizetni. Ezeken a rendezvényeken egyébként az emberek sokkal közelebbről láthatják az érdeklődők a járműveket, mint a hagyományos versenyeken, hisz normál esetben különböző biztonsági zónák választják el a nézőket és a gépeket - mondta el a sajtótájékoztatón Palik László, a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

A Red Bull Street Parade turisztikai szempontból is jelentőséggel bír, hiszen már a korábbi eseményekről is számos országban beszámoltak, melynek köszönhetően világszerte mintegy 200 millió tévénéző ismerhette meg Magyarországot. Idén az osztrák egyes csatorna egyórás műsort sugároz a programról, amelyben bemutatja Szegedet is. "Nem hagytam nyugtot a szervezőknek, míg Szegedre nem hozták az eseményt, ezzel ugyanis a világnak megmutathatjuk a Tisza-parti várost" - mondta el a rendezvény támogatója, Ujhelyi István a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását