2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kiárusítják a hollóházi porcelángyárat

A Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. nyilvános, egyfordulós pályázatot írt ki összes porcelán késztermékének, tárgyi eszközeinek és immateriális javainak értékesítésére, beleértve a márkanév használatához fűződő jogokat; a társaság lényegében túlélésért küzd - mondta Pálfi József vezérigazgató az MTI-nek kedden.
2009. május 5. kedd 17:08 - HírExtra
A pályázati dokumentációt 1,5 millió forint plusz áfáért lehet megvásárolni a benyújtási határidőig, 2009. május 19-ig. A vételi szándék bizonyítására az ajánlattevőnek 100 millió forintot kell megfizetnie, ez az összeg beszámít a vételárba.

A 232 éves múltra visszatekintő, 210 embert foglalkoztató társaság azért került nehéz helyzetbe, mert a míves hazai porcelánt egyre nehezebb eladni a dömpingáron beérkező távol-keleti porcelánok miatt. Míg 2006-ban még 1 milliárd forint volt a cég belföldi értékesítése, tavaly már a 700 millió forintot sem érte el. Bár még nincs hivatalos mérlegük, 2008-ban várhatóan veszteséges lesz az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő többségi tulajdonában lévő társaság.

A cég fizetési nehézséggel küzd, elmaradásban vannak a bérek és közüzemi számlák kifizetésével is. Az illetékes cégbíróság tájékoztatása szerint felszámolási kezdeményezés még nem érkezett. Helyben ugyanakkor többen tudni vélik: a társaság tulajdonosa a porcelángyártást egy újonnan létrehozott cégbe viszi át, amely vezetője Soós Győző MSZP-s politikus lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását