2024. május 17. - Paszkál

Belekezdett a forint

A délutáni korrekció ellenére is jelentősen erősödött a forint kedden. A bankközi piacon kedd délután fél öt után 283,85 forint volt az euró árfolyama, ami jelentős erősödés a hétfő délutáni - és a vele csaknem megegyező kedd reggeli - 285,80 forinthoz képest.
2009. május 5. kedd 20:40 - HírExtra
A kedd a nemzetközi piacokon a kereskedők értékelése szerint a profitkivét jegyében telt: ennek következménye az európai tőzsdék "plusz nullás", azaz alig emelkedő teljesítménye, és az is, hogy az euró/dollár visszatért a 1,3370-es szint környékére. A forint ugyanakkor csak délután "csatlakozott" ehhez a trendhez, de megszerzett többletét csak mérsékelte, el nem veszítette.

A kereskedők egyetértettek abban, hogy az euró/forint árfolyam kilátásai az eddigiekhez hasonlatosan nem elsősorban a magyar gazdaság híreitől függnek - feltéve a jelenlegi, viszonylag konszolidált helyzet megmaradását -, hanem az elkövetkező időszak világpiaci helyzetének, folyamatainak következményei.

A forint kedden a dollárral szemben is látványosan tovább erősödött: az amerikai deviza árfolyama kedd délután 212,10 forint volt; előzőleg egészen 210,05 forintig jutott a hétfői 214,55 forintról - április 21-én még 232 forint felett is járt a dollár jegyzése.

A svájci frank jegyzése 187,37 forint a hétfői 189,23 forint után, 100 japán jent pedig 214,85 forinton jegyezték a hétfő délutáni 215,97 forinttal szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását