2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gyorsabb hitelkihelyezés

Felgyorsítják a bankok az állami garanciával nyújtott hitelek kihelyezését - jelentette be közös sajtótájékoztatón a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint a magyar bankszövetség elnöke. Az eddigi gyakorlat szerint egy-egy program banki term
2009. február 1. vasárnap 12:53 - Hírextra
Az állami támogatású hitelek kihelyzésében résztvevő bankok ígéretet tettek arra, hogy felgyorsítják a programok banki termékké alakítását - jelentette be a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Bajnai Gordon elmondta: az ősszel meghirdetett 1400 milliárd forintos likviditás- és gazdaságélénkítőcsomagból eddig 360 milliárd forint nyílt meg a vállalkozások számára, és további öt pénzintézet jelentkezett ezen programokban való részévtelre, ami azt jelenti, hogy hamarosan 1000 olyan bankfiók lesz, ahol hozzá lehet jutni az állami támogatású vállalkozói hitelekhez.

A miniszter úgy fogalmazott: tapasztalataik szerint a programban résztvevő pénzintézeteknél nehézkes az új termékek bevezetése, erre mutatnak a tesztvásárlásaik adatai.

Veres János pénzügyminiszter azt mondta: ennek a likviditás- és gazdaságösztönző csomagnak a bővítésére folytattak tárgyalásokat az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, valamint az európai beruházási bankkal, és kaptak ígéreteket.

A pénzügyminiszter elmondta azt is, hogy a magyarországi kereskedelmi bankok tájékoztatták: az anyavállalatok nem terveznek szűkítést magyarországi üzleti tevékenységükben.

A Magyar Bankszövetség elnöke arról beszélt, hogy a bankok a válságban kettős helyzetben vannak: a tulajdonosnak és a piacnak is meg kell felelni.

Felcsuti Péter elmondta: minden résztvevő ígéretet tett, hogy prioritásként kezelik ezeket a programokat, de azt tudomásul kell venni, hogy egész Európában lelassult a hitelezés a kockázatok emelkedése miatt.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását