2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nagy baj van, hullanak az emberek Mexikóban

Mexikóban 15-ről 16-ra nőtt péntekre azon halálos áldozatok száma, akikkel bizonyosan az új, H1N1 jelű vírus végzett, a vírus által igazoltan megfertőződött betegek száma pedig elérte a 397-et.
2009. május 3. vasárnap 08:22 - HírExtra
Jose Ángel Córdova egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a járvány elleni szigorú intézkedések már éreztetik hatásukat, és mint mondta, remélhetőleg hamarosan megfékezik a járványt. A vírus nem olyan agresszív, mint amilyennek először gondolták. A halálozási arány a madárinfluenza esetében 70 százalékos volt, ebben a járványban elmarad ettől - tette hozzá.

Az Egyesült Államokban 30 újabb olyan esetet jelentettek pénteken, amelyben az illető bizonyítottan a Mexikóból kiindult új influenzában betegedett meg, számuk így 118-ról 143-ra növekedett - közölte a betegségmegelőzési és -ellenőrzési hivatal (CDC). Újabb öt amerikai államra terjedt ki a járvány az utóbbi egy napban, így már 20 államban van jelen. Újabb haláleset nincs.

Pénteken tanácskozást tartott az amerikai kormány a járványról. Barack Obama elnök ennek végeztével közölte, hogy derűlátó az egészségügyi hatóságok intézkedéseinek hatékonyságát illetően, mindazonáltal fel kell készülni a legrosszabbra is. Aggodalomra van ok, pánikra nincs - tette hozzá. A Fehér Ház szóvivője szerint arra számít, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a következő napokban felemeli a járvány miatti riasztás szintjét a legmagasabb, hatodik fokra, ami azt jelenti, hogy egyértelműen világjárvány van.

Az amerikai betegségmegelőzési és -ellenőrzési hivatal (CDC) egy magas rangú tisztségviselője szerint az új influenza nem tűnik olyan fertőzőképesnek, mint amilyen az 1918-as spanyolnátha volt, amely több tízmillió ember halálát okozta a világon, és eltérők a jellemzőik is. Jelenleg a világ 14 országában tartanak nyilván olyan betegeket, akik bizonyosan a H1N1 vírust kapták el. Mexikón kívül majdnem minden fertőzés enyhe, csak nagyon kevés beteg szorul kórházi ápolásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aloe
2009. május 3. 09:02
Bár a cikk címe megtévesztő, a téma nem, a vírus lappangási ideje 24-48 óra így ma repülővel bárhová eljut és nálunk nagy az átmenőforgalom. A szervezet állóképességének javítása a legfontosabb mivel oltóanyag még nincs, és mire lesz addig a vírus mutálódhat. A influenza és hasonló megbetegedések ellen a szervezetet legjobban a kolosztrum (előtej) rágótablettával lehet mely a nyálkahártyán keresztül is felszívódik és az egyetlen szájon át szedhető immunglobulin. Én az Ausztrál változatot szedem mert nagyon jó és elérhető árú, www.jinjang.hu
Lazar
2009. május 3. 08:27
A cím ellentétes a cikk tartalmával.
Még egyszer-kétszer megvezet a hirextra és többet nem kattintok az innen származó címekre.

Mozgalom a Megvezetés Ellen
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását