2024. június 1. - Tünde

Olyan ápolónőn jelentkeztek a tünetek, aki nem járt Mexikóban

Németországban úgynevezett sertésinfluenzás fertőzést azonosítottak a laborvizsgálatok egy ápolónőnél, aki nem járt Mexikóban.
2009. május 1. péntek 14:17 - HírExtra
A beteg közben már fel is gyógyult - közölte pénteken a bajor egészségügyi minisztérium. A tárca az első Németországban történt fertőzésről szóló információt erősítette meg. A világjárvánnyal fenyegető új (A/H1N1-jelű) influenzavírus mindhárom eddigi német betege Mexikóban járt a közelmúltban, és feltehetően ott fertőződött meg. Az ápolónő ezzel szemben a betegek egyikével állt érintkezésben - mondta el a tartományi minisztérium szóvivője.

A korábban azonosított három fiatal beteg az orvosok szerint szintén túl van már a veszélyen. Közülük az első Hamburgban ment kórházba, miután influenzás tüneteket tapasztalt magán, míg a másik kettő az ápolónőhöz hasonlóan bajorországi illetőségű.

A sertésinfluenza módosult vírusa, amely csütörtökig bizonyíthatóan 12 halálesetet és 312 biztosan azonosított megbetegedést okozott a járvány kiindulópontjának tekintett Mexikóban, mostanra már tucatnyi másik államra terjedt át, köztük hat európai országra. A Mexikóval szomszédos Egyesült Államokban csütörtökön 109-ről 118-ra nőtt a bizonyosan H1N1-gyel fertőzött betegek száma, és már 15 szövetségi államra terjedt ki a járvány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását