2024. június 17. - Laura, Alida

Potyognak a kórházigazgatók

Két főigazgató fél éven belüli leváltása után - pályázat keretében - nagy többséggel választott új kórházi vezetőt csütörtökön a nagykanizsai közgyűlés.
2009. április 30. csütörtök 16:48 - HírExtra
A főigazgatói pályázatra ketten jelentkeztek, de a közgyűlés végül csak az intézményt január vége óta megbízottként irányító Bátorfy József sebészprofesszor pályázatát tartotta érvényesnek, ami alapján a jelölt öt évre kapott megbízást a főigazgatói poszt betöltésére.
A nagykanizsai közgyűlésben az előterjesztés tárgyalása során elhangzott: Bátorfy József szakmai munkája, elfogadottsága, valamint az elmúlt hónapokban megbízott főigazgatóként végzett tevékenysége alapján biztosítottnak látják, hogy a 900 dolgozót foglalkoztató, 4,2 milliárdos bevételű súlyponti kórház körüli vitákban végre megnyugodjanak a kedélyek.

A Kanizsai Dorottya Kórház korábbi főigazgatóját, Kovács Józsefet a múlt év decemberében nem megfelelő munkavégzés miatt váltotta le a város közgyűlése. Ezért az érintett munkaügyi pert indított. Az azonnali hatállyal felmentett vezetővel szembeni kifogások között szerepelt, hogy többször megtévesztette a közgyűlést, olyan szerződéseket kötött, amelyek mögött nem volt teljesítés, továbbá fedezet nélküli kötelezettségeket vállalt.

A leváltás után megbízott főigazgatóval, Bicsak Ágnessel szemben alig egy hónap alatt szintén elfogyott a közgyűlés bizalma az új CT-berendezés beszerzése körüli problémák miatt. Ezért az ő megbízását januárban ugyancsak azonnali hatállyal megszüntették. Az intézményben betöltött orvos-igazgatói tisztéről fegyelmi eljárással váltották le, amely miatt ő is munkaügyi pert indított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását