2024. május 21. - Konstantin

Veszélyes a Margit-hídon autózni

Előfordulhat, hogy egy túlsúlyos jármű alatt gyakorlatilag kilyukad a Margit híd pályateste. A szakemberek folyamatosan dolgoznak azon, hogy ez ne történhessen meg. Az átkelő leszakadásától ugyanakkor nem kell tartani, és várhatóan év végére elkészítik a
2007. február 9. péntek 14:59 - Hírextra
A fővárosi Margit híd 131 éves. A szerkezete rozsdás, átázott és a különféle környezeti hatások is kárt tettek benne. A Fővárosi Mérnöki Tervező Zrt. (FŐMTERV) folyamatosan vizsgálja az állapotát. Megállapításaik szerint katasztrófaveszélyről, azaz a híd teljes leszakadásától nem kell tartani, az viszont előfordulhat, hogy szélsőséges esetben a pályalemez egy kisebb részen beszakad - mondta a Független Hírügynökségnek Ullrich András, a Fővárosi Közterület-fenntartó főosztályvezetője.

Magyarázata szerint ezt úgy kell elképzelni, hogy a híd mondjuk egy ponton beszakad, és keletkezik egy fél négyzetméteres luk. A főosztályvezető szerint személyautók alatt nem valószínű ilyen baleset. Akkor szakadhat inkább be, ha túlsúlyos, túlméretes járművek illegálisan hajtanak fel az átkelőre.

Ullrich András elmondta, hogy folyamatosan dolgoznak a pályalemez megerősítésén, már több mint száz ideiglenes rögzítő elem van rajta. Úgy tudják, hogy év végére már elkészülnek a tervek a Margit híd teljes felújításáról is - tette hozzá.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását