2024. április 23. - Béla

Pocsék költségvetést fogad el a főváros?

A fővárost vezető MSZP-SZDSZ koalíciót terheli a felelősség azért, ha elfogadják az önkormányzat számára előnytelen, különlegesen rossz költségvetést, amelynek kapcsán az ellenzéknek az előterjesztést jobbító összes módosítását elutasították.
2009. április 28. kedd 19:29 - HírExtra
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője, azáltal, hogy csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti a városvezetés a költségvetést, igazolva látja azt a korábbi feltételezését, miszerint álságos, komolytalan tárgyalássorozatot folytattak az ellenzékkel, addig, amíg ismét meg nem lesz az egyfős többségük.

A politikus érdekesnek tartja azt, hogy miközben Hunvald Györgynek olyan ügyeket rónak fel, ami VII. kerületi polgármesterségéhez köthető, mégsem erről a tisztségéről, hanem a fővárosi képviselőségéről mondatták le. Ez azt látszik bizonyítani, hogy az MSZP-t nem morális motiváció vezette, hanem "kizárólag a politikai haszonszerzés". Az elmúlt hetekben többször utaltak arra a szocialisták, hogy bíznak Hunvald György lemondatásában. Hozzátette, hogy szerinte erre "a történelmi hagyományok alapján megvannak a módszereik".

Tarlós István közölte, hogy a szocialistáknak a lemondatásról szóló kijelentései alapján már érzékelte, hogy nem komolyak a tárgyalási szándékok, ezért ennek megfelelően kezelte ezeket a találkozókat. Rámutatott, hogy az úgynevezett egyeztetéseken egyetlen egy igazán fajsúlyos ellenzéki javaslatot sem fogadott el a koalíció.

"Kenegették a költségvetést", egy-két milliárd forintos tételekkel "variáltak" csak, miközben tárgyalni sem voltak hajlandók a főváros hatalmas adósságáról, vagy a BKV helyzetéről. Mindez előre vetítette a mostani történéseket, a költségvetési tárgyalások eredménytelenségét, "ami engem nem lep meg egy kicsit sem" - jegyezte meg.

Tarlós István közölte, ha a koalíció elfogadja ezt a város számára káros költségvetést "lelkük rajta". Az ellenzék számára ez politikailag nem is biztos, hogy olyan nagy baj, a városra nézve azonban előnytelen.

Ha ezt a költségvetést elfogadják, minden felelősséget a koalíció visel - állapította meg. Hangsúlyozta azt is, hogy az utóbbi hetek történései alapján "a budapesti MSZP felelőssége nagyobb az ügyben, mint Demszky Gáboré".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását