2024. április 25. - Márk

"Börtön a városért"-program

Az egri büntetés-végrehajtási intézet által kezdeményezett "Börtön a városért"-program első állomásaként húsz női elítélt segédkezett szombaton egy, a település határában található illegális szemétlerakó felszámolásában.
2008. április 26. szombat 15:49 - Hírextra
A környezet megóvásán túl, azért hasznos a kezdeményezés, mert hitet adhat az elítélteknek, hogy újra hasznos tagjaivá válhatnak a társadalomnak - hangsúlyozta a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, amikor kilátogatott a munkálatok helyszínére.

Kökényesi Antal lehetségesnek nevezte, hogy a helyi kezdeményezés országos programmá növi ki magát.

Ehhez az szükséges, hogy más települések is olyan szívesen fogadják a felajánlást, mint Eger - vélekedett az altábornagy.

Magyarországon egyébként a fogvatartottak több mint fele végez munkát. Mintegy 4 ezren 12 gazdasági társaságnál, illetve több ezren a büntetés-végrehatási intézetek keretei között - mondta Kökényesi Antal.

Az egri intézet a felajánlással azt demonstrálja, hogy szerves részévé kíván válni a városnak - mondta az MTI-nek Juhász Attila börtönparancsnok.

Ennek megfelelően térítésmentesen végezzük a szemétgyűjtést, amelyre a fogvatartottak 95 százaléka jelentkezett. A helyi városgondozási vállalat biztosította számunkra a megfelelő munkaeszközöket és a munkavédelmi oktatást egyaránt - fűzte hozzá.

Azt tervezzük, hogy 2-3 havonta megismételjük az akciót, illetve olyan szezonális munkálatokban is szeretnénk segíteni, mint a falevélsöprés vagy a hóeltakarítás - mondta az őrnagy.

Egy neve elhallgatását kérő elitélt az MTI tudósítójának azt mondta: nem pusztán azért vállalta a munkát, hogy kimozduljon a börtön falai közül. Véleménye szerint ugyanis a munka segíti "önbecsülésük megerősítését is".

A 126 férőhelyes egri börtön egyike annak a három magyarországi büntetés-végrehajtási intézetnek, ahol elítélt nőket tartanak fogva. Ugyanakkor előzetes letartóztatásba helyezett férfiak is vannak az intézményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását