2024. május 5. - Györgyi

Tízmilliárdért újít fel a BKV

Döntően járműfelújításokra, korszerűsítésekre költi a BKV a fővárosi önkormányzattól idén esedékes 10 milliárd forintos tőkepótló támogatását - közölte Nyáry Krisztán, a városháza kommunikációs igazgatója hétfőn.
2009. április 27. hétfő 12:45 - HírExtra
Elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet támogatta annak a szerződésnek a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztését, amely a támogatásból megvalósuló beruházásokat részletezi. A tervezet szerint 4,6 milliárd forintot járműfelújításra, 2 milliárdot pedig infrastruktúra-fejlesztésekre, például a budavári sikló rekonstrukciójára fordítanának.

A mozgólépcsők felújítására 500 millió forintot, az európai uniós támogatással megvalósítandó projektek önrészére pedig 600 milliót költenének. A tervezet 1,2 milliárd forintot javasol villamospálya-rekonstrukcióra, amelyből egyebek közt a 21-es, a 24-es és a 37-es villamos pályáját újítanák fel idén.

Az MTI információi szerint a BKV mintegy 1,1 milliárd forintot kíván költeni a keretből a 2005-ben a 2-es metróra 37,1 milliárd forintért vásárolt járművek többletköltségére. A többletköltséget az indokolja, hogy a járműbeszerzési szerződést még 245 forintos euróárfolyamon kötötték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását