2024. május 5. - Györgyi

Orbán: A vizitdíj rejtett adó

Rejtett adónak nevezte Orbán Viktor a vizitdíjat és a kórházi napidíjat hétfőn Tatabányán, a Szent Borbála Kórház vizitdíj befizetésére szolgáló ablaka előtt tartott sajtótájékoztatóján és kijelentette, mivel az adócsökkentés ismét slágertéma, ha valaki a
2008. február 18. hétfő 13:57 - Hírextra

A Fidesz elnöke ezt megelőzően a Háziorvosok Egyesülete és a Magyar Orvosi Kamara tatabányai szervezeteinek meghívására orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal és patikusokkal találkozott a kórházban.

Orbán Viktor újságírói kérdésre elmondta, a Fidesz egészségügyi kabinetje készen áll, hogy a sikeres népszavazás után benyújtsa a parlamentnek azokat az indítványokat, melyek "megnyugtató módon rendezik a kórházak és a háziorvosok működésének rendjét".

A párt elnöke kijelentette, emelni kell a fejpénzt, az amortizációt el kell ismerni a háziorvosok működésében, csökkenteni kell az adminisztrációs terheket és bízni kell az orvosokban, mert a mostani gyakorlat "diktátumokban gondolkodik, fenyegetőzik és ellenőriz". Nem társként vonja be az egészségügy irányításába az orvosokat, hanem "kifejezetten előre kódoltan szabályszegőknek, visszaélőknek, jogszabályok alól kibújni akaró egyedeknek állítja be őket" - mondta.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint vissza kell adni a bizalmat az orvosok iránt mert "az orvostársadalom összetartó volt (...) és mindig is fontosabbnak tekintette a hivatását, mint a hivatásával együtt járó anyag juttatásokat".

A Fidesz elnöke beszámolt arról, hogy az orvosok elmondása szerint a vizitdíj rengeteg adminisztrációs költséggel jár, sok időt visz el, és költségei megközelítik azt az összeget, amit be kell szedni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 19. 16:59
Orbán Viktor ostobaságokat beszél és hülyíti a népet.
(Az elvett amortizációs költség 25.000.-Ft körül volt, a vizitdíj 180-200.000.- Ft-os bevételével szemben.)
Orbánék készen állnak, hogy benyújtsák a parlamentnek azokat az indítványokat, amelyek megnyugtatóan rendezik a kórházak és háziorvosok működési rendjét.
Ezek a módosítások a költségvetésből történő pótlást jelentik. Ez pedig azt jelenti, hogy ismét milliárdokat fizettetnének az adófizetőkkel, azokkal is, akik egyáltalán nem betegek, és nem veszik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat.
Ozmium
2008. február 18. 19:57
DR. Orbán, Ex Miniszter Elnök Úr!

(5) Nem lehet országos népszavazást tartani:

"a) a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról,

b) hatályos nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségekről, illetve az e kötelezettségeket tartalmazó törvények tartalmáról,"
Ozmium
2008. február 18. 16:56
T. Orbán Úr! A FIDESZ, rátekeredett a népszavazásokra, mint a futóbab az ereszre.
Szinte az egész jobboldali politikai pálya üres, érdemi munka nem folyik.
Önök még mindig a kapufa szabványosságával, a szurkolók újra, és újra számolásával töltik az időt.
Lassan félidő van, de a csapat még mindig az öltözőben kotlik, és az ellenfél heréjét méregeti.
Se taktika, se stratégia. 2002-óta csak, szituációs játékokat játszanak, és helyzet gyakorlatokat végeznek.
Nekünk játékosokra és nem népi ellenőrökre, vagy előkelő idegenekre van szükségünk.
Uram, ezt a játékot az örömökért és nem a csontkovácsok foglakoztatásáért kell játszani.
Persze, öngólt labda nélkül is lehet rúgni!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását