2024. május 19. - Ivó, Milán

Dávid Ibolya véget vetne az igérgetősdinek

Sokszorosan megfizettük a rendszerváltás árát, amikor a kisebb közösségre, az egyénre, a versenyképességre alapozott elképzelések helyett, a hatalom megszerzése érdekében a mindenkori ellenzék állami védőernyőt ígért az embereknek - mondta Dávid Ibolya kedden tatabányai sajtótájékoztatóján.
2009. május 26. kedd 18:05 - HírExtra
"A forgószínpad-szerű ígéretversenyben mindig az nyert, aki elhitette a polgárokkal, hogy képes adni. A mostani ígéretek árát még a gyerekeink is fizetni fogják" - jelentette ki az MDF elnöke, emlékeztetve arra, hogy ma az ország naponta hárommilliárd forintot fizet kamatokra a külső eladósodottság miatt.

Dávid Ibolya emlékeztetett arra, hogy az országot a 40 százalék minimálbéres mellett "egymillió ember viszi a hátán, akiket már tovább nem lehet terhelni, ugyanakkor befizetéseik nem elegendőek a maradék kilencmilliónak."

Az MDF elnöke az ingatlanadóról elmondta, annak nem központi adónak kellene lennie, hanem helyi adónemnek, ami az önkormányzatoknak biztos bevételt jelent. Az MDF nem ért egyet a 30 milliós határral, mert a lehetséges kibúvók miatt nem érkezik majd az ingatlanadóból megfelelő bevétel.

Az MDF álláspontja szerint más adókat kellett volna kiváltani az ingatlanadóval, úgy, hogy az mindenkire érvényes legyen, de vagyoni helyzetével arányosan.

Az MDF elnöke kérdésre válaszolva elmondta, legalább egy jelöltjük Európai Parlamentbe kerülésére biztosan számít. Véleménye szerint Bokros Lajos gazdasági szakértelme megkérdőjelezhetetlen, ugyanis Szlovákiában a miniszterelnök tanácsadójaként olyan reformokat indított el, melyek tízszázalékos gazdasági bővülést és az euró bevezetését eredményezték, miközben a magyar gazdaság csak 0,8 százalékot növekedett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását