2024. május 21. - Konstantin

Ki kerülhet az új MDF-freakcióba?

Még nem kapott hivatalos megkeresést sem Császár Antal, sem pedig Gyenesei István, azzal kapcsolatban, hogy egy újjáalakuló MDF-frakcióban szükség lenne rájuk.
2009. április 27. hétfő 15:47 - HírExtra
Császár Antal hétfőn az MTI-nek azt mondta, hogy hivatalosan nem kereste meg az MDF azzal, hogy szükség lenne rá a márciusban megszűnt frakciónak.

Ugyanakkor hozzátette: ha megkeresnék, meghallgatná mi az MDF javaslata. Le kellene ülni, hogy a "feltételrendszert" megbeszéljük - fogalmazott.

Az MTI azért kereste meg a Fideszből tavaly októberében kilépett képviselőt, mert hétfőn járt le az a hat hónapos moratórium, amit a függetlenek között kellett töltenie.

Herényi Károly ugyanis még március közepén egy televízió műsorban arról beszélt, hogy Császár Antalban van hajlandóság az együttműködésre az MDF-fel, így április végén újjáalakulhat a frakció az Országgyűlésben. Herényi Károly szerint nagy vonalakban már egyeztettek Császár Antallal arról, hajlandó-e együttműködni az MDF-es politikusokkal, és ő erre igennel válaszolt.

Császár Antal akkor az MTI-nek azt mondta: nem tárgyalt az MDF-fel és Herényi Károllyal sem.Császár Antal már mutatkozott MDF-es politikusok társaságában, mikor az MDF március végi, európai parlamenti választások kampánynyitóján részt vett.

Gyenesei István független képviselő hétfőn az MTI-nek ugyancsak azt mondta, hogy hivatalos megkeresést még nem kapott, hogy csatlakozzon egy esetlegesen újjáalakuló MDF-frakcióhoz.

Korábban az MDF-frakció volt tagja, Hock Zoltán azt mondta, hogy az szóba sem kerülhet, hogy "Gyenesei István kormánytag" az MDF-képviselőcsoport tagja legyen. Gyenesei István azonban az új kormányban már nem kapott tisztséget.

Az MTI-nek nyilatkozó volt frakciótagok, Katona Kálmán és Pettkó András is azt mondta, hogy hivatalosan még nem került szóba a frakció újjáalakulása.

Az MDF-frakcióból március 16-án lépett ki hivatalosan is Csáky András, emiatt a kilenc MDF-es képviselő függetlenként végzi munkáját a parlamentben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását