2024. április 30. - Katalin, Kitti

A gyerekek is dedikáltathatnak

A gyerekek is találkozhatnak kedvenc szerzőikkel és dedikáltathatják könyveiket a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, de filmvetítés, táncház, rajzkiállítás és több vetélkedő is szórakoztatja a kisebbeket péntektől vasárnapig Budapesten, a Millenáris parkban.
2009. április 24. péntek 09:30 - HírExtra
A Gyereksarokban pénteken Dóka Péter Az ellopott zsiráf című kötetének játékos bemutatója várja a gyerekeket, akik gyurmából, hajtogatott papírból apró tárgyakat alkothatnak a trénerek segítségével. 10 órától Sven Nordqvist, a Pettson és Findusz könyvek szerzője dedikál, a lovagi agytorna elnevezésű játékban Mikó Csaba Tükörváros titka című kötetét mutatja be a szerző.

Délután Csapucha Klára vizuális fejlesztő pedagógussal kreatív technikájú alkotásokat készíthetnek a kisebbek, délután Mikola Péter zenés gyerekműsora és a Zorka szemével a világ című könyv dedikálása várja a közönséget. A Társasjáték-barlangban fejlesztő játékokat próbálhatnak ki a gyerekek, majd a Kamishibai Meseszínházban közös meseolvasás szórakoztatja a résztvevőket különleges technikájú képeskönyvekkel.

Szombaton az Aprók táncházában Csiszér Jolánnal múlathatja az időt a közönség, majd találkozhatnak Pettsonnal, hiszen Sven Nordqvist ismét dedikálásra invitálja rajongótáborát. A Naphegy Kiadó böngésző könyveivel játékos foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, majd a Manó Könyvek kiadója tart mesedélelőttöt a Szezám utca, Hupikék törpikék és Cápa kapitány kalandjaiból.

A látogatók a Findusz volt a vendégem című kiállítás alkotásaiban is gyönyörködhetnek, majd a bukaresti Noi citim Alapítvány programjában 8-12 éves romániai és magyarországi gyerekek közösen illusztrálnak egy könyvet. Imbusz mester autót épít címmel autókról esik szó May Szilvi és Pikler Éva vezetésével, 17 órától pedig Bartos Erika mesél és vetít a Bogyó és Babóca könyvekből.

Vasárnap délelőtt 10 órától a Sárkány a lépcsőházban című bábelőadás kínál tartalmas időtöltést, Finy Petra Tesó-ügy című könyvének filmvetítéssel egybekötött bemutatója 11 órától várja a publikumot. Az elveszett könyv című mókás mesejáték kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól, a Nyitnikék! játékos könyvbemutató Szász Ilona Cinkekönyv című mesekönyvéből 14 órakor szórakoztatja a publikumot.

Babay Bernadette Szafira álma című könyvének bemutatója után a többi között könyvkötészet, doboz- és könyvkészítés, Borika baba öltöztetése várja a gyerekeket. Bartos Erika az Anna, Peti és Gergő sorozat legújabb köteteinek gyermekfoglalkozással, vetítéssel és dedikálással egybekötött bemutatóját követően este 6 órakor a Katáng Együttes koncertje zárja a programokat a könyvfesztiválon.

A gyermekrendezvényekről részletes információ a könyvfesztivál honlapján, a www.bookfestival.eu oldalon a programok menüpontban található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását