2024. április 25. - Márk

Pécs a határtalan város

A határtalan város címmel veszi kezdetét szerdán az a rendezvénysorozat, amely bemutatja Pécset, mint 2010 Európa Kulturális Fővárosát (EKF) a német Baden-Württemberg tartományban a Stuttgarti Magyar Intézet szervezésében.
2008. november 4. kedd 15:28 - Hírextra
A nyitóeseményt a Stuttgarthoz közeli Fellbachban tartják - mondta el az MTI-nek Gaál Tekla, az intézet munkatársa. Csák Ferenc kulturális államtitkár arról fog beszélni A kultúra változtató ereje: Pécs 2010 - egy magyar és európai projekt címmel, hogy Magyarország szempontjából miért fontos az első kulturális fővárosi státus.

Gonda Tibor, Pécs alpolgármestere Pécs, a határtalan város - Kulturális alapú városfejlesztés címmel tart előadást, míg Font Mária történész, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője Város a történelemben címen fog értekezni.

Christoph Palm, Fellbach főpolgármestere és Dietrich Birk, a tartományi minisztérium államtitkára köszönti majd a megjelenteket. Föllép az esten a pécsi Arco Trio, amely lágy, akusztikus etnojazzt játszik.

Az estre már 300 meghívott vendég visszajelentkezett - tette hozzá Gaál Tekla.Keresztury Tibor, a Stuttgarti Magyar Intézet igazgatója a Pécs 2010 - EKF-et a magyar kultúra olyan ritkán adódó lehetőségének tartja, amelynek kiaknázása Magyarország nemzetközi megítélését is pozitívan befolyásolhatja.

Ezért rendezik meg november 5. és 20. között a különböző programokat, remélve, hogy ezekkel fölkeltik Baden-Württemberg tartomány közönségének figyelmét a 2010-es pécsi események iránt - jegyezte meg az igazgató az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását