2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bajnai és az 50 szakállamtitkár

Csaknem félszáz szakállamtitkár segíti a Bajnai-kormány minisztériumainak munkáját, közülük legtöbben, nyolcan a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) dolgoznak - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent dokumentumokból.
2009. április 23. csütörtök 16:00 - HírExtra
A Magyar Köztársaság hivatalos lapjának kedden és szerdán megjelent számai alapján a Miniszterelnöki Hivatalba eddig nyolc szakállamtitkárt nevezett ki Bajnai Gordon miniszterelnök.

A kancellárián két szakállamtitkár, Kisfaludy Zoltán és Tarcsi Gyula kivételével megtartották beosztásukat hárman, Banai Károly, Gémesi Ferenc és Bódi Gábor. Hozzájuk öt új szakállamtitkár, Fadgyas Gábor, Kiss Ambrus, Makszin Péter, Hegedüs Dóra és Csáky Bernadett csatlakozott.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, a szakállamtitkárok kinevezésének még nincsen vége.

A minisztériumokba 41 szakállamtitkárt nevezett ki a miniszterelnök a Magyar Közlöny legutóbbi száma szerint. A Gyurcsány-kormány 44 szakállamtitkára közül kilencen nem folytathatják munkájukat.

Bajnai Gordon nyolc új embert is kinevezett, így összesen 41 szakállamtitkára van a kormánynak, úgy, hogy néhány posztot nem töltöttek be.

A földművelésügyi és a egészségügyi tárcánál minden korábbi szakállamtitkár folytathatja munkáját. Ezen a poszton a legnagyobb arányú cserét a szociális tárca hajtotta végre: a szakállamtitkárból lett Herczog László miniszter mellett a négy szakállamtitkárból csak ketten őrizték meg posztjukat.

Nem folytatja a munkáját az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium büntetőpolitikai szakállamtitkára, Gönczöl Katalin. Stockholmi nagykövet lesz a Külügyminisztérium szakállamtitkára, Szentiványi Gábor.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium korábbi államtitkára, Csák Ferenc szakállamtitkárként folytatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását