2024. április 29. - Péter

A schengeni vízumról is tárgyalnak

A határon túli magyarsággal kapcsolatos kormányzati tervekről, a schengeni csatlakozás nemzetpolitikai hatásairól is tárgyal a magyar kormány a kárpát-medencei magyar képviselőkkel pénteken és szombaton Budapesten - közölte az Országgyűlés sajtóirodája.
2008. szeptember 11. csütörtök 18:01 - Hírextra
A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán (KMKF) véglegesítik a határ menti közlekedési infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésének aktuális kérdéseiről szóló előterjesztést, és tárgyalnak a KMKF tavaly elfogadott nemzetpolitikai koncepciójának aktuális kérdéseiről, a határon túli magyarokra vonatkozó kormányzati politikáról és a schengeni csatlakozás nemzetpolitikai hatásairól.

Az ülésen Kiss Péter kancelláriaminiszter tájékoztatást ad a határon túli magyarsággal kapcsolatos kormányzati tervekről, míg Horváthné Fekszi Márta a schengeni vízummal kapcsolatos szabályokról és a magyar-magyar kapcsolattartás rendszeréről beszél.

Az ülés napirendjén szerepel továbbá a KMKF magyarországi és határon túli tagjai által a határon túli magyarság helyzetéről készített jelentéstervezet, valamint európai parlamenti képviselők (Gál Kinga, Szent-Iványi István, Tabajdi Csaba, Sógor Csaba és Tőkés László) által készített jelentések.
A résztvevők a KMKF ülésének mindkét napján állásfoglalást fogadnak el.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke 2003 szeptemberében kezdeményezte a KMKF, mint egyeztető fórum összehívását. Az alakuló ülést 2004. szeptember 10-én tartották. A KMKF a különböző kárpát-medencei országok országos vagy tartományi, megyei szinten megválasztott képviselőinek és az Európai Parlamentben mandátummal rendelkező magyar képviselők fóruma. Jelenleg 68 határon túli képviselő a KMKF tagja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását