2024. április 29. - Péter

Figyelem! Vásároljon gyereksztárt!

Hatalmas összegért ajánlotta fel örökbefogadásra a Gettómilliomos (Slumdog Millionaire) című brit-indiai filmvilágsiker egyik gyermeksztárját saját édesapja.
2009. április 19. vasárnap 17:50 - HírExtra
A kilencéves Rubina Ali papája, Rafik Kuresi azt hitte, hogy egy gazdag dubaji család képviselőjével tárgyal, ám valójában a News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap nyomozó riporterével alkudozott.

A lap ismertetése szerint az indiai Mumbai nyomornegyedében élő Kuresi 200 ezer fontot (65 millió forintot) kért a kislányért.

A Danny Boyle rendezte film sztorija valóban a mumbai nyomornegyedben kezdődik; innen válogatták ki a történet gyermekszereplőit, köztük Rubinát.

A filmet nyolc Oscar-díjjal jutalmazták. A fényes Los Angeles-i díjkiosztón jelen voltak a gyermeksztárok, köztük a most "eladásra" felkínált kislány is.

Rubina apja a brit lap munkatársának arról panaszkodott, hogy a család szinte semmit nem látott a filmbevételekből, amelyek a News of the World kimutatása szerint elérték a 185 millió fontot (60 milliárd forint).

Kuresi az álcázott riporternek azt mondta: kétezer fontnak megfelelő összeget kaptak, pedig arról volt szó, hogy a Gettómilliomos készítői házat adományoznak nekik.

A lap szerint mindazonáltal Danny Boyle rendező és a film producere, Christian Colson alapítványt hozott létre Rubina megfelelő oktatásának finanszírozására és lakáskörülményeinek rendezésére. A befolyt összeg egy részét azonban az apa saját korábbi lábsérülésének kezeltetésére költötte, valamint mobiltelefont vásárolt magának.
A Slumdog Millionaire készítői összesen 500 ezer fontot adományoztak a mumbai nyomornegyedében élő gyerekek életkörülményeinek javítására.

A dél-indiai Kerala államban - a film hangmérnökének jóvoltából - épül egy ház is Rubina számára, a gyermeksztár apja azonban közölte, hogy nem hajlandó elköltözni Mumbaiból.

A News of the World figyelmét a család egyik ismerőse hívta fel arra, hogy mire készül Rubina apja. Az informátor szerint Kuresi valóban kapcsolatba lépett egy gazdag dubaji családdal, amely hajlandó lett volna magához venni a kislányt, ám az apa az ajánlat láttán "nagyon kapzsi lett", és közölte, hogy a legtöbbet ajánló örökbefogadó jelöltnek adja oda a gyermeket.

Ezen a ponton lépett akcióba a brit lap, amely értesítette az indiai hatóságokat.
Az esethez fűzött terjedelmes elemzésből kiderül, hogy Indiában évente 11 millió gyermeket hagynak sorsára, és a gazdag arab emírségekbe kerülő kicsik közül is sokan szexuális visszaélés áldozatává válnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

SünPiroska
2009. április 19. 23:57
A film egyébként kiváló. India egy titkos vagy inkább nem ismert világát ismerhetjük meg belőle. Szép történet, hollywood-i show-jellegű befejezéssel. De a szomorú valóság megmaradt egy olyan kisgyerek számára, akinek az alakítása, szerepeltetése nem kis részt játszott a film sikerében. Oscar díjas filmet lehetne ebből a történetből is készíteni. Csak megjegyzem, hogy a fotón a film egy másik szereplője látható... Rubináról kép itt: http://www.port.hu/getto_milliomos_slumdog_millionaire/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=99746, talán kicserélhetnétek, kedves Szerkesztők :-). Nagyon helyes kislány.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását