2024. március 19. - József, Bánk

Szaxofonozó fóka

Szaxofonozni tanítottak meg egy fókát alig fél év alatt Irkutszkban. Az ottani fókatelepen, amelyet a delfináriumok mintájára fókanáriumnak - oroszul nerpináriumnak - neveznek csupa állati művész él.
2008. január 24. csütörtök 08:58 - Hírextra

Az egyik fest - az ecsetet a fogai közé fogja, belenyomja a festékbe, és a festéket papírra keni -, a másik labdázik a közönséggel. Most pedig Nessieről, az állítólagos skóciai víziszörnyről elnevezett hatéves Nesszi megtanult szaxofonozni.

Kék-sárga-zöld műanyag hangszere ugyan a játékboltból származik, de formára olyan, mint az igazi szaxofon, még billentyűi is vannak.

Nesszinek gondozói játszottak hasonló játékszereken, majd halat tettek maguk mellé, amiből az okos állat hamar rájött, hogy a mutatvánnyal extra adag halhoz juthat. A legnehezebb az volt, hogy megtanulja uszonyaival tartani a szaxofont. Ezután már csak arra volt szükség, hogy egy gumitölcsér segítségével kiszélesítsék a hangszer fúvókáját, ugyanis Nesszinek az orrát kell bedugni a tölcsérbe, úgy fújja a szaxofont.

Nem egy virtuóz, de azért különböző magasságú hangokat tud kicsiholni a játékhangszerből.

Nesszi kortársa, Tito különleges állványra szerelt dudákkal muzsikál, akárcsak egy cirkuszi fóka. Igaz, Tito nagyon önfejű, szinte mindig csak egy és ugyanazon dudát akarja használni.

A többi fóka viszont nem érhet a hangszerekhez. Ápolóik elmondása szerint a fókák igen birtokvágyók, s ha megérzik egy társuk szagát sajátnak tekintett holmijukon, "megsértődhetnek", s előfordulhat, hogy többet a hangszer felé sem néznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását