2024. május 16. - Mózes, Botond

Hitler festette képeket árvereznek el

Adolf Hitler két akvarelljét árverezi el egy nürnbergi aukciós ház, az interneten közzétett árverési katalógus szerint a képek aláírással és dátummal vannak ellátva - írja a nürnbergi Abendzeitung című újság csütörtöki számában.
2009. április 16. csütörtök 19:54 - HírExtra
A "művészet, antikvitások és más" kategóriában kínált Gehöft (Tanya) és Hofanlage am Fluss (Folyóparti udvarház) című festmények 1914-ben készültek. Az aukciós ház április 23-i és 25-i árverésén lehet licitálni a képekre.

A nürnbergi ház 2005-ben már adott el Hitler által festett képet, akkor az árverést bonyolító Herbert Weidler hangsúlyozta, hogy nem akarnak hasznot húzni a kép eladásából. A 11 ezer eurós (3,2 millió forintos) vételárból származó jutalékot a fürthi zsidó múzeumnak adományozták.

A későbbi náci diktátor eredetileg festő akart lenni, azonban nem nyert felvételt a bécsi művészeti akadémiára. Nehéz körülmények között tengődő művészként számos tájképet és képeslapot festett. 2006-ban Belgiumban megtalálták a diktátor 21 művét, amelyeket még az első világháború alatt festett. Az akvarelleket Angliában több mint 170 ezer euróért (49,7 millió) forintért árverezték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását