2022. július 1. - Tihamér, Annamária

Iszka utazása nyert

Az Iszka utazása című Bollók Csaba rendezte magyar film kapta a zlíni nemzetközi gyermek és ifjúsági filmfesztiválon a cseh kulturális miniszter különdíját. A díjkiosztásra a szombat esti gálaműsor keretében került sor.
2008. június 8. vasárnap 08:00 - Hírextra

A miniszteri díjról - a Visegrádi Országok válogatásban - egy nemzetközi zsűri döntött, amely a visegrádi együttműködésben (V4) részt vevő négy ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - által benevezett játékfilmeket bírálta el. Az Iszka utazása legutóbb az ivanovói nemzetközi filmfesztiválról hozta el az orosz filmkritikusok díját és a legjobb női alakításért járó elismerést.

Az immár 48. alkalommal megrendezett gyermek és ifjúsági filmfesztivál fődíját - az Arany Harisnyát - Ole Bornedal dán rendező Helyettesítés című ifjúsági játékfilmje nyerte. Ez a film egyébként is nagyon sikeres volt, mert megkapta az ökumenikus zsűri díját, a filmklubok szövetsége (FICC) pedig Don Quijote díjjal tüntette ki. Összesen 16 díjat osztottak ki a rendezvényen.

A fesztiválon négy magyar rendező - Bogdán Árpád, Bollók Csaba, Cakó Ferenc és Szilágyi Andor - egy-egy alkotása szállt versenybe.

Az idei egyhetes rendezvény rendkívül sikeres volt, mert az 570 filmet több mint 100 ezren tekintették meg. Ez 40 ezerrel több, mint a tavalyi évfolyam nézőserege. A fesztiválon 52 ország rendezőinek alkotásait láthatták a nézők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását