2024. március 29. - Auguszta

Elfogták a gépkocsitolvajokat

Több mint tucatnyi gépkocsit loptak el azok a tolvajok, akiket az észak-pesti régió rendőrei fogtak el - mondta kedden sajtótájékoztatón Krammer György Zsolt rendőrezredes, a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányságának és az észak-pesti bűnügyi régiónak a vezetője.
2009. április 14. kedd 12:41 - HírExtra
Krammer György elmondta, hogy március 4-én a hajnali órákban egy japán gyártmányú gépkocsit loptak el, amelyet a rendőrök a GPS-jeladó segítségével órákon belül megtaláltak, és a XIII. kerületben elfogták a gyanúsítottat is.

Elmondta azt is, hogy a kihallgatáson fény derült még 13 gépkocsi eltulajdonítására, valamint két gépkocsi eltulajdonításának a kísérletére is. Az elkövető mellett elfogták társát is, és a házkutatások során több technikai berendezést is találtak a rendőrök, amelyeket a gépkocsilopásokhoz használtak.

Krammer György közölte, hogy az ellopott gépkocsikból három teljesen épen előkerült, egyet pedig szétszedve találtak meg.

Az ezredes beszámolt arról, hogy az észak-pesti régióban az elmúlt időszakban 137 gépjárművet tulajdonítottak el, ez a szám hasonló a többi régió adataiéhoz.

A régiós irányítási struktúrát a fővárosban 2009. március 1-jén vezették be, három kiemelt bűncselekmény-kategóriára - rablások, betöréses lopások és gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekmények - koncentrálva. Budapesten öt bűnügyi régió működik.

A közelmúltban a BRFK azt közölte, hogy a lopások és gépkocsifeltörések tekintetében a régiók megalakítása óta várakozáson felül alakult a felderítési mutató; javult a kapitányságok és a bűnügyi-közrendvédelmi szakágak közötti kommunikáció is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását