2024. május 18. - Erik, Alexandra

Akció a magyar termékek védelmében

Közel hetvenen, köztük cégek, civil szervezetek csatlakoztak ahhoz a győri felhíváshoz, amelyet a város polgármestere négy helyi vállalkozással közösen indított el a magyar termékek védelmében.
2009. április 14. kedd 20:42 - HírExtra
A kezdeményezést mind többen támogatják - közölte a felhívás közzététele óta eltelt néhány hét fejleményeiről Borkai Zsolt polgármester kedden sajtótájékoztatón, miután a támogató cégek vezető képviselői megbeszélésükön megállapodtak: készüljön embléma közös céljuk reprezentálására.

A polgármester szerint az érdeklődés azt jelzi, hogy volt értelme a társadalmi összefogást szorgalmazó indítványnak. A csatlakozók belátták, hogy csak ily módon tudnak magukon és egymáson segíteni. Borkai Zsolt kiemelte annak fontosságát, hogy az akció pártpolitikától független.

A március második felében közzétett felhívásban a magyar termékek támogatása érdekében fordult felhívással a győri önkormányzat, továbbá a Rába Zrt., a Graboplast Zrt., a Borsodi Műhely Kft. és a Jankovits Hidraulika Kft. a törvényhozókhoz, a központi állami és önkormányzati beszerzésekért felelős illetékesekhez, s a magántársaságok vezetőihez. A felhívást aláírók vállalták, hogy a magyar jogszabályok tiszteletben tartásával beszerzéseik során a megfelelő minőségű magyar árukat részesítik előnybe.

A dokumentumban utalnak rá, hogy minden hazai termékre költött pénz duplán megtérül, szolgálja a munkahelyek megtartását, újak megteremtését, s gyarapítja a helyi közösség, valamint a központi költségvetés adóbevételét.

Az együttműködők tervezik, hogy levélben kérik Bajnai Gordon miniszterelnök segítségét céljuk eléréséhez. A szükséges lépések között tartják számon bizonyos jogszabályok megváltoztatásának előkészületeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását