2024. április 28. - Valéria

Iskola-erkölcs-tudás - KDNP-konferencia

A köznevelési, szakképzési, felsőoktatási és felnőttképzési rendszer újjáépítése áll a középpontjában az Iskola-erkölcs-tudás címmel szombaton a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által szervezett konferenciának.
2009. november 3. kedd 08:29 - HírExtra
Hoffmann Rózsa, a párt oktatáspolitikusa az MTI-nek elmondta: radikális változásra, fordulatra van szükség az oktatásügyben.

A tanácskozáson ismertetik és megvitatják a KDNP által eddig megfogalmazott oktatási téziseket.

Az elmúlt esztendőkben évről évre kevesebb pénz jutott a költségvetésből az oktatási rendszerre. Az eredmények mára már annyira leromlottak a köz- és felsőoktatásban, hogy az a szellemi értékek fennmaradását és erősödését veszélyezteti.

A KDNP-s politikus elmondta: programjuknak öt prioritása van. Kiemelt helyen említette a nevelés kérdését, ami háttérbe szorult, kontraproduktívvá vált az elmúlt időszakban.

Fontosnak tartotta a tehetségek megtalálását, fejlesztését, a leszakadás megakadályozását. Ez ma nem eléggé hatékonyan és szintén kontraproduktív módon történik, holott a közoktatás kiemelt feladatának kell lennie - jegyezte meg.
A szakképzés és szakoktatás területén szintén komoly gondok vannak, és a pedagóguspolitikát is elhanyagolta az elmúlt években a kormányzat, itt is változásra van szükség.

Hoffmann Rózsa kiemelte: a jövőbeni intézkedések megfogalmazásánál jelentős szava kell, hogy legyen a pedagógustársadalomnak és az értelmiségnek egyaránt. Magyarországot ismét az oktatás fogja talpra állítani - utalt a konferencia mottójára a kereszténydemokrata politikus.

A tanácskozáson pedagógusok, intézményvezetők, oktatási szakemberek, a KDNP tisztviselői tekintik át az oktatás legfontosabb kérdéseit. A tanácskozásra több száz résztvevőt várnak.

A konferencián nyitóelőadást tart Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, felszólal Hoffmann Rózsa, és Seregély István, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia volt elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását