2024. április 29. - Péter

Provokatív plakátkampánnyal készülnek

Provokatív plakátkampánnyal, több tízezer szórólappal, utcai aktivistákkal készül a népszavazási kampány véghajrájára az egyetemisták érdekeit védő Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.
2008. február 21. csütörtök 09:30 - Hírextra

Beláthatatlan következményei lehetnek a nemek győzelmének - mondta a lapnak nyilatkozva Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke, utalva arra, hogy ha elbukik a népszavazáson a tandíj eltörlésére vonatkozó kérdés, a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be. Mint hozzátette: az oktatási tárca magától biztosan nem mond le a bevételről, ahogy a rektorok sem akarják kiengedni a kezükből a pénzt.

A népszavazási kampányban való részvételükről szólva Miskolczi Norbert elmondta, hogy óriási mennyiségű szóróanyagot készítettek, s két típusú kampányanyaggal is készülnek. Az egyik tömör és rövid változat, ezt kimondottan a fiataloknak szánják, a másik egy kisebb füzet, amelyben minden társadalmi rétegnek próbálják elmagyarázni, hogy miért jó nekik, ha ingyenes marad a felsőoktatás. A szervezet elnöke jelezte: aktivistáikat is mozgósítani fogják, s egy provokatív plakátkampánnyal is kijönnek.

A kampány esetleges sikertelensége utáni helyzetről azonban megjegyezte: ha Magyarországon az emberek valóban azt akarják, hogy a diákok több százezer forintot fizessenek a tanulásért, akkor kénytelenek lesznek elfogadni a döntést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását