2024. május 22. - Júlia, Rita

Az MSZP programja már hatásos?

Már három-négy munkanap után látszik a hatása Tarnabodon az Út a munkához program keretében szervezett közmunkának - mondta a Heves megyei község szocialista polgármestere szerdán Budapesten.
2009. április 8. szerda 13:28 - HírExtra
Pető Zoltán, Tarnabod polgármestere sajtótájékoztatón elmondta, hogy a program keretében kilencven embernek tudnak munkát biztosítani, ebből már hetvenen fel is vették a munkát. Hozzátette: az önkormányzat egy hónapban 488 ezer forintot fordít a programra.

Úgy vélte, hogy az Út a munkához program sikere függ az adott település polgármesterétől, van, aki lelkesebb, van, aki kevésbé lelkes.

Pető Zoltán elmondta: a településen a belvíz- és árvízelvezető árokrendszer takarítását, üresen álló telkek rendbetételét, rossz állapotban lévő, üresen álló ingatlanok bontását végzik el a program keretében. Hozzáfűzte: három roma pedellust is alkalmaznak, hogy elejét vegyék a gyermekek agresszivitásának, amely egy ilyen kistelepülésen főleg a roma gyerekek részéről van jelen.

Szitka Péter, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcika polgármestere azt mondta, a 31 ezer fős településen az 1.400 rendszeres szociális segélyben részesülő közül 1.300 fő, körülbelül 90 százalék munkaképes.

A polgármester elmondta, hogy az idén közel 1.000 embernek adnak munkát, havonta háromszáznak, 6-8 órában. Mint mondta, 2009-ben 64 millió forintot különítettek el a programra.

Hasonlóan a tarnabodi polgármesterhez, Szitka Péter is arról számolt be, hogy a programban részt vevők a városüzemeltetési feladatokban, játszóterek felújításában, parkok rendbetételében segítenek, illetve egyes intézményeknél látnak el feladatokat, például portásként, vagy dajkaként.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője elmondta: tavaly fogadta el az Országgyűlés az Út a munkához programmal kapcsolatos törvénymódosításokat, a jogszabályok január 1-től hatályosak, de április 1-től alkalmazzák az önkormányzatok.
A parlamenti képviselő kitért arra, hogy az önkormányzatoknak ötszázalékos önerőt kell biztosítaniuk a programhoz. Megjegyezte, hogy ha egy önkormányzat mégis segélyt akar adni, akkor ahhoz húszszázalékos önrészt kell biztosítania.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását