2024. május 6. - Ivett, Frida

Hende: katonák százai a gátakon

A csütörtök reggeli adatok szerint országosan 700-750 katona vesz részt az árvízi védekezésben - közölte a bőnyi gát mellett újságírókkal Hende Csaba honvédelmi miniszter, amikor megnézte a védekezési munkálatokat.
2010. június 3. csütörtök 10:27 - HírExtra
Elrendelték a legmagasabb fokú készenlétet, így szükség esetén a hadsereg készen áll arra, hogy minden eszközzel részt vegyen a védekezésben - közölte.

A tárcavezető azt mondta, mindenki biztos lehet abban, hogy a magyar katona oda megy, ahol baj van, és segít. Ezen a területen 12 órás váltásokban a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred 60-60 katonája rakja a 25-30 kilós zsákokat, hogy ne öntse el két hét után másodszor is a falut a Cuhai-Bakony-ér.

A honvédség alakulatai a legveszélyesebb pontokon és a legnehezebb feladatokban vesznek részt az árvízi védekezésben - jelentette ki a miniszter, a baranyai Sásdot, valamint a Borsod megyei Gesztely és Vizsoly településeket említve.

Kérdésre közölte: a katonák munkáját több mint száz géppel segítik. A kirendelés első üteme péntek estig tart, de szükség esetén meghosszabbítják azt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását