2024. április 25. - Márk

Tisztességtelen volt kiállni a HospInvest mellett?

Szocialista részről tisztességtelen volt kiállni a HospInvest Zrt. mellett, amely cég működését gazdasági és szakmai botrányok kísérték - mondta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten.
2009. április 6. hétfő 12:36 - HírExtra
A politikus annak kapcsán beszélt erről, hogy a több kórházat is üzemeltető HospInvest pénteken csődvédelmet kért, miután a CIB Bank a cégcsoport betegellátási tevékenységének ellenértékeként átutalt összeget teljes egészében az általa lejártnak nyilvánított hitel törlesztésére fordította.

"Az elmúlt időszakban folyamatosan jeleztük, hogy ami szocialista kötődésű önkormányzatokban, szocialista vezetésű megyében zajlik, s ahol a HospInvest előre tör, mindenféle gazdasági megfontolást nélkülöz" - fogalmazott Pesti Imre sajtótájékoztatón, emlékeztetve arra, hogy a Heves Megyei Önkormányzat és a zrt. közötti szerződést első fokon megsemmisítette a Nógrád Megyei Bíróság.

Mindenhol, ahol a HospInvest megjelent, romlott az egészségügyi ellátás színvonala, és szakmai, gazdasági botrányok kísérték a cégcsoport működését - mondta a fideszes politikus.

A szocialista egészségpolitika egyértelműen igazolta, hogy nem az emberek egészségéről, hanem pénzről van szó a HospInvest támogatásában - jelentette ki az ellenzéki politikus. Hozzátette: több tízezer ember életét veszélyeztették ezzel. Ez azt jelenti, hogy a szocialistáknak a "pénz és a mutyi fontosabb az emberek egészségénél".
Azok, akik támogatták a HospInvest ilyen irányú térnyerését, elszámolással tartoznak az emberek, a választók és a betegek felé - közölte Pesti Imre, aki hozzátette: "kipukkadt a szocialista mutyilufi".

A Fidesz országgyűlési képviselője egyben jelezte, nem tudják támogatni, hogy új befektető jelenjen meg az egészségügyi cégcsoportban. A kórházaknak vissza kell kerülniük az önkormányzatokhoz, hiszen azok jól működtetnék azokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását