2024. április 19. - Emma

Bajnai is Orbán hibája?

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) szerint nem Bajnai Gordonnak hívnák Magyarország következő miniszterelnökét, ha a Fidesz együttműködött volna az MDF-fel, és kihasználja, hogy az Országgyűlésben az ellenzék van többségben.
2009. április 6. hétfő 12:43 - HírExtra
A Fidesz azonban semmilyen együttműködésre, tárgyalásra nem volt hajlandó, a közös ellenzéki megoldáskeresésnek még a lehetőségét is elutasította - írta a közleményben.
Hozzátette: ha Orbán Viktornak lett volna elég bátorsága ahhoz, hogy támogassa az MDF konstruktív bizalmatlansági indítványát, akkor az ellenzék választhatott volna egy valódi szakértőt a válságkezeléshez.

"Bajnai Gordont tehát Orbán Viktornak köszönhetjük" - írta.Herényi Károly azt közölte, hogy az MDF az előre hozott választást tartja a legjobb és legtisztességesebb megoldásnak, de miután ehhez az SZDSZ nem volt hajlandó csatlakozni, az ellenzéknek kellett volna közös miniszterelnököt keresnie.

Véleménye szerint "a Fidesz elutasító politikájával és demagógiájával egyetlen dolgot ért el: az MSZP újra magához édesgette az előre hozott választástól rettegő liberálisokat, majd kínkeservesen felkutatták közös jelöltjüket".

"Orbán Viktor magára hagyta Magyarországot, éppen akkor, amikor a legnagyobb bajba került" - írta az MDF-es politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását