2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MSZP összezárt: Lendvai és Bajnai mögött a párt

Ma tartotta a rendkívüli kongresszusát a Magyar Szocialista Párt. Az eredmény nem volt kétséges egy pillanatig sem: Bajnai Gordont és Lendvai Ildikót meggyőző többséggel támogatták a küldöttek.
2009. április 5. vasárnap 14:00 - HírExtra

11:25

Hiller István alelnök, a jelölőbizottság elnöke tesz javaslatot a párt elnökének személyére. Elmondta, hogy összesen 8 jelölés érkezett, de ebből 7 személy visszautasította a lehetőséget. Így egyedüli jelöltként Lendvai Ildikó maradt állva.

11:23

Bajnai több mint félórás beszédet mondott, melyben nagyon határozottan és világosan elmondta  a céljait. A komoly beszédben azért el-elejtett egy-egy humoros mondatot.
Ilyen volt például a következő: “Az egyik cél a magyar euró. Ami lehet, hogy kicsi lesz és sárga, de nem lesz savanyú.”
Vagy egy másik:
“Hadd idézzek az Egri Csillagokból: nekünk nem sok nyúlra, hanem kevés oroszlánra van szükségünk. Legalább 200 oroszlánra.”

10:52

Bajnai Gordon lép a színpadra.
"Ki kell vezetni Magyarországot a válságból. Ezért állok itt ma. Nem szónok akarok lenni. hanem eredményes válságkezelő."



10:46

Vastaps köszönti Gyurcsány Ferencet.
"Nekem 2 dolgom van. Bajnai Gordont javaslom az ország miniszterelnökének és elbúcsúzom."
"Most elsősorban nem Bajnai Gordonról kell szavazni, hanem elsősorban magatokról kell szavazni. Arról kell szavaznotok, hogy őt később meg kell védenetek, amikor támadják."
"Úgy szavazzatok róla, hogy tudjátok: ő vállalja ezt a megbízatást."



10:44

Váratlan fordulat! Pár percre beengedték a sajtó munkatársait a küldöttek közé a terembe. Ismertetik a napirenddi pontokat.


10:30

Megkezdődött a zárt ülés, a sajtó képviselői az előtérben várakoznak. Arra a kérdésre, hogy mikor lehet vége, a következő választ kaptuk: "Az ülés elhúzódhat..."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását