2024. május 17. - Paszkál

Kiss Péter: bölcs döntés volt Lendvait jelölni

Bölcs döntésnek nevezte Lendvai Ildikó pártelnöki jelölését Kiss Péter kancelláriaminiszter az MTI-nek nyilatkozva csütörtökön kora este, amikor a frakcióülésre érkezett.
2009. április 2. csütörtök 20:29 - HírExtra
Az MSZP alelnöke szerint arra volt most igazán nagy szükség, hogy a lehető legszélesebb támogatással, lényegében "közfelkiáltással" válasszanak elnököt.

"Nekem pedig személy szerint ízlésemnek, értékválasztásomnak nagyon megfelelő, hogy az MSZP-nek így legyen elnöke, és az Lendvai Ildikó legyen, hiszen teljesítményét mindenki láthatta az elmúlt években" - fogalmazott Kiss Péter.

Elmondta: Lendvai Ildikó saját döntése volt, hogy nem tartja meg a frakcióvezetői posztot, az pedig négyük - rajta kívül Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Szekeres Imre javaslata volt, hogy Mesterházy Attila vegye át a képviselőcsoport irányítását.

Kiss Péter a "hármas ügyvezetésről", amely szerint a következő tisztújításig Lendvai Ildikóval és Szekeres Imrével együtt vezetnék a pártot, azt mondta: minden megtesznek azért, hogy egymást erősítve irányítsák az MSZP-t, ők ketten pedig ott álljanak az elnök mögött.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e már Bajnai Gordonnal személyes jövőjéről, úgy válaszolt, hogy nem, és ez nem is időszerű a programra vonatkozó tárgyalások lezárása előtt.

A kancelláriaminiszter is felhívta a figyelmet arra, hogy a képviselők által aláírandó nyilatkozat nem egyenlő az új kormány teljes válságkezelő programjával. Mint mondta, továbbra is a tervek között szerepel az adótörvények módosítása még a tavaszi ülésszakban.

Kiss Péter a Bajnai-csomag kiadáscsökkentése és a gazdasági recesszió idei mértékét firtató kérdésekre azt közölte: ha Németországban mínusz 5 százalékos GDP-vel számolnak, akkor nyilvánvaló, hogy "ez alatti mértékben Magyarországon sem lehet megúszni a visszaesést". Hozzátette: az követi ezt a nyugat-európai trendet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását