2024. május 7. - Gizella

Egyre több bringás Budapesten

A kerékpár évről évre kedveltebb közlekedési eszköz Budapesten is, ahol azonban a biciklistákra vonatkozó közlekedési szabályok nem mindig betarthatóak - mondta az InfoRádiónak a Hajtás Pajtás biciklis futárszolgálat igazgatója.
2008. július 11. péntek 06:55 - Hírextra
Az európai nagyvárosok közül Budapest az, ahol százalékban a legjobban fejlődik a kerékpározás - mondta az InfoRádiónak a Hajtás Pajtás biciklis futárszolgálat igazgatója, hozzátéve: évről-évre egyre nagyobb a fővárosban a kerékpáros forgalom, de a kerékpáros balesetek száma nem nőtt.

Sinka Károly szerint a biciklizés nem veszélyes, és arra jó, hogy felváltson egy olyan közlekedési eszközt, ami már nem működik ebben a városban.

Ugyanakkor beismerte: vannak olyan szabályok, amiket a kerékpárosok nem tartanak be, de azok a szabályok általában rosszak, betarthatatlanok, például az, hogy nem lehet a buszsávban biciklizni.

Sinka Károly szerint a kerékpár egy közlekedési eszköz, ugyanolyan joga van az út használatára, mint más közlekedési eszköznek. Úgy véli: olyan helyre kell kerékpárutakat építeni, ahol gyorsan mennek az autók, vagy ahol rendszeresen dugók vannak.

Budapesttel ellentétben Oroszországban egyre több a kerékpárosok által okozott közúti balesetek száma, ezért az orosz honatyák egy olyan speciális jogosítványt vezetnének be, amelynek meglétét ellenőrizhetnék a közlekedési rendőrök.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását