2024. április 19. - Emma

Környezetvédelmi hetek kezdődtek

Csomagoljuk szebbé a világot! címmel környezetvédelmi hetek kezdődtek és egy különleges kiállítás nyílt az egyik budapesti bevásárlóközpontban.
2008. július 7. hétfő 18:37 - Hírextra
"Első lépésként a XIX. kerület iskoláinak szelektív hulladékgyűjtő-versenyt hirdettünk, majd az így összegyűjtött PET-palackokból, italoskartonokból és alumínium italdobozokból készítettek iparművészek különböző szobrokat, amelyek egész júliusban láthatók a bevásárlóközpontban" – mondta Geiger Judit, az Europark marketing vezetője a kiállítás hétfői megnyitóján.

A versenyt a Vass Lajos Általános Iskola, a kerület egyetlen ökoiskolája nyerte – jelentette be Gajda Péter, Kispest polgármestere. A diákok által összegyűjtött hulladékokból az iparművészek kaput, csillárt, pálmafát, fotelt, gólyát és "mézeskalács-házikót" alkottak.

A tárlat mellett egész júliusban hétvégenként különleges programokkal várja a látogatókat a bevásárlóközpont, amelyeken a hulladék újrahasznosításáról szóló bemutatók, gyerekeknek szóló játékos feladatok lesznek.

A bevásárlóközpont környezetvédelmi eseményéhez számos cég csatlakozott, mint például az ÖKO-Pack Kht. Hulladékból termék elnevezésű kiállításával, amelyen 80 magyar, újrahasznosított terméket előállító cég terméke látható és a legjelentősebb magyarországi hulladékfeldolgozók és -hasznosítók is képviseltetik magukat.

Az ÖKO-Pannon Kht. szelektív divatkampányához készült ruhakiállítását mutatja be. Ez az akció onnan lehet ismerős, hogy öt közismert személyiség öltözött hulladékokból készült ruhába és fotójuk plakátokon volt látható. A kampány célja az volt, felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

A PET-palackokból, szemeteszsákból, befőttesüvegből, tejesdobozból készült ruhák az Europark emeletén kaptak helyet.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés egy óriás, négy méter magas és két méter széles karton italosdobozt állított ki, amelybe kilencezerszer férne el egy egyliteres "valódi" italoskarton.

Az egyesülés által július 11-12-én szervezett újrapapírgyártási bemutatón látható lesz például, hogy miként készíthető egy konyhai turmixgép segítségével az italoskartonokból merített papír.

Az ÉAI Magyarország Kht. pedig az alumínium italdobozok gyűjtésére szólít fel minden környezettudatos érdeklődőt a programsorozat kapcsán.

A megnyitón a TV2 Napló című műsorának munkatársai is részt vettek.
A nyári környezetvédelmi programok részletesen a bevásárlóközpont honlapján (www.europark.hu) érhetők el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását