2024. május 5. - Györgyi

Erőszakba torkollhat a G20 konferancia

Erőszakos tiltakozó megmozdulások lehetőségére hívta fel a figyelmet a Scotland Yard a húsz vezető ipari és fejlődő ország (G20) londoni csúcstalálkozójának szerdai nyitónapján.
2009. április 1. szerda 08:36 - HírExtra
A Cityben - a londoni pénzügyi központban - számos üzlet ablakait bedeszkázták a tulajdonosok, a városrészben működő pénzügyi intézmények vezetése és a City rendőrsége pedig részletes magatartási ajánlásokat állított össze az alkalmazottaknak a bajok elkerülésére. Sok bank utasításba adta például, hogy alkalmazottai ne viseljenek öltönyt az utcán, elkerülendő az antikapitalista tüntetők támadásait. Számos üzleti találkozót töröltek, a rendőrség pedig azt tanácsolta, hogy ha lehetséges, a banki alkalmazottak inkább maradjanak otthon.

Londoni sajtóbeszámolók szerint a rendőrségi hírszerzés "példátlan mértékű" előkészületi aktivitást észlel anarchista és kapitalizmusellenes csoportok körében, és olyan, korábbi zavargások során hírhedté vált szerveződések is megjelentek a színen, amelyek évek óta nem hallattak magukról. A tervbe vett akciók között szerepel a Bank of England - a brit jegybank - "ostroma" is szerdán. Ezt a "Holtak kormánya" (Government of the Dead) nevű anarchista csoport szervezi, állítólag több ezer antikapitalista tüntető részvételével.

A G20-csúcs rendőri biztosításának költségeit 7-10 millió fontra (2,3-3,3 milliárd forintra) teszik az előzetes becslések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását