2024. május 19. - Ivó, Milán

Virágcsokorral verték fejbe az oktatási minisztert

Az ukrán nemzeti színeket jelképező kék-sárga krizantémcsokorral verte többször fejbe Dmitro Tabacsnik ukrán oktatási minisztert egy diáklány csütörtökön Kijevben, az európai országok oktatási minisztereinek fórumán elmondott beszéde után - adták hírül ukrán internetes hírportálok.
2011. szeptember 22. csütörtök 17:19 - HírExtra
A beszámolók szerint az eset a nemzetközi tanácskozáson részt vevő mintegy negyven oktatási miniszter szeme láttára történt, az ukrán kormány épületének előadótermében. Az elkövetőt a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette.

Mint röviddel ezelőtt Facebook-beírásokból kiderült, az oktatási minisztert Darija Sztepanenko, a Kijev-Mohila Akadémia diákja páholta el a nemzeti színű virágcsokorral.

Az oroszbarát hírében álló Tabacsnik hivatalba lépését követően jelentősen csökkentette az erősen ukrán szellemiségű Kijev-Mohila Akadémia állami támogatását, de az oktatási tárcavezető egyébként is kinevezése óta szálka a nacionalisták szemében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását