2024. május 23. - Dezső

500-an Szili mögött Pécsett

Félezren csatlakoztak eddig a Szili Katalin által indított, a baranyai megyeszékhely megújítására irányuló Helló Pécs! mozgalomhoz. Az ötszázadik csatlakozót személyesen üdvözölte Pécs szocialista polgármesterjelöltje szombaton, a város egyik bevásárlóköz
2009. március 28. szombat 15:20 - HírExtra
"Azt tapasztalom, sok olyan ember él itt, akinek az a fontos, hogy egy nyugodt városban éljen, és másokkal együtt hajlandó tenni ezért" - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a helyszínen újságíróknak.

Hozzátette, hogy ötszázan töltötték ki a Helló Pécs! mozgalom nyomtatványait, amelyeken számos kitűnő javaslatot fogalmaztak már meg Pécs megújítására vonatkozóan. Vannak, akik az egészségügyi ellátás bővítését, mások a közparkok rendbetételét vagy a helyi autóbuszjáratok sűrítését szorgalmazzák.

A polgármesterjelölt azt mondta: ebből is látszik, hogy ez egy lejáratástól, gyűlölködéstől mentes pozitív kampány, amelynek alapján április közepén meghirdeti 12 pontját, s készen áll azok megvalósítására a Dunántúl legnagyobb városában.

Szili Katalin március 14-én hirdette meg a Helló Pécs! mozgalmat, hogy a pécsiekkel együttműködve állítsa össze a város 12 pontját. Hat pontot ő maga fogalmazott meg. Ezek között szerepel a pécsi közutak és a vállalkozások fejlesztése, a helyi gazdaság teljesítőképességének növelése, Pécs adottságainak, értékeinek megőrzése, a közbiztonság eszközrendszerének bővítése, a panelházak felújítási, távfűtési fejlesztéseinek kiterjesztése, s - utolsó, de kiemelt jelentőségű pontként - egy egységes, felelős, partnerségre épülő, határozott városirányítás megteremtése.

A további hat pontra április 6-ig szavazhatnak a helybéliek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását