2024. március 29. - Auguszta

Dráguló bérletek, még kevesebb busz

Naponta ezrek közlekedését nehezíti meg vagy lehetetleníti el Debrecenben a nyári szolgáltatóváltás a buszközlekedésben, mert az üzemeltetést elnyert konzorcium pályázatában vállaltak minden alapot nélkülöznek - mondta Zsiros Zsolt, a szocialisták debrece
2009. március 25. szerda 15:25 - HírExtra
Szavai szerint a debreceni buszközlekedést a Hajdú Volántól nyáron átvevő DKV-Inter Tan-ker konzorcium pályázatában foglaltak tarthatatlanok. Noha a pályázat az utasok számának növekedésével és a szolgáltatás javuló színvonalával számol, eközben jelentős kapacitáscsökkenés lesz, mert a jelenlegi 167 állandó és 17 tartalékbusz helyett a nyártól mindössze 140 busz fut majd Debrecen útjain - tette hozzá.

Közölte: a csuklós buszok arányának csökkenése miatt pedig az utaskapacitás 18 ezerről 15 ezerre csökken, így a reggeli csúcsforgalomban utazó 18 ezer utasból 2-3 ezren "csak kívülről fognak gyönyörködni az új buszokban".

Varga Zoltán frakcióvezető-helyettes elmondta: Kósa Lajos az első új busz átadásakor nem beszélt a lényegről: 20 százalékkal fog csökkenni a városban a buszkapacitás, ezért járatösszevonások és -ritkítások várhatók, melyek közvetetten további több ezer ember munkába- és iskolába jutását fogják megnehezíteni.

Hozzátette: a Hajdú Volán, mivel kiszorul a városból, megszünteti az eddigi összevont bérletet, ez pedig mintegy havi 3 ezer forintos többletköltséget fog jelenti a környező településekről ingázó több mint 3 ezer utasnak.

"Ez a projekt alapos felülvizsgálatra szorul, az egész történet pedig a cívisvárosban folyó beruházások átgondolatlanságának újabb bizonyítéka" - zárta szavait Varga Zoltán szocialista politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását