2024. május 13. - Szervác, Imola

Újabb szakaszon rendeltek el árvízvédelmi készültséget

Újabb szakaszokra kellett árvízvédelmi készültséget elrendelni, összesen 250 kilométeres hosszúságban, így országosan 16 folyón és patakon, 641 kilométeren zajlik védekezés - tájékoztatta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hétfőn az MTI-t.
2008. július 28. hétfő 14:31 - Hírextra
Jelenleg 135 kilométer hosszan másodfokú, 158,5 kilométer hosszan pedig harmadfokú készültség van érvényben. Az árvíz országosan több mint négyezer hektár földterületet érint. Nyolc szakaszon rendeltek el belvízkészültséget: öt szakaszon másodfokút, három szakaszon elsőfokút.

Az érintett területeken sehol sincs vészhelyzet az árhullám miatt. Összesen kétezer ember munkáját koordinálják a vízügyesek, a védekezés költsége mára jóval meghaladta a százmillió forintot - áll a közleményben.

A vártnál lassabban árad a Hernád az alsó szakaszokon, Gesztelynél hétfőn várható tetőzés, amelynek a szintje azonban messze elmarad a valaha mért legnagyobb, 474 centiméteres vízállástól.
Elérték Magyarországot a Tisza felső szakaszáról elindult jelentős árhullámok. Hétfő reggel a Tisza tizenegy szakaszán harmadfokú, hét szakaszán másodfokú készültséget rendeltek el. Tiszabecsnél 10 órakor 544 centiméter volt a vízállás, lassú áradás tapasztalható. A Tiszán a szakemberek a következő napokra harmadfokhoz közeli vagy azt meghaladó tetőző vízállásokra számítanak, amelyek azonban sehol sem közelítik meg a korábban mért legmagasabb szinteket.

Az elmúlt 24 órában jelentős mennyiségű csapadék nem érkezett a Felső-Tisza vízgyűjtőjére, így az árhullámnak várhatóan nem lesz utánpótlása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását